2021-03-09
📍雲南老巷 長沙灣元州街473號地鋪位置:🌕🌕🌕🌑🌑位置唔太就腳,需要行耐少少先到。大家可以揀長沙灣地鐵站落車行10分鐘 或 荔枝角地鐵站落車行7分鐘。環境:🌕🌕🌗🌑🌑門面掛住一頂頂雲南民族特色嘅草帽,好有feel!門口好細,容易行過都唔覺,入面就比較暗,大約有20個位。食物:💛7️⃣號 秘製醬汁撈紅薯粉條 + 滷水雞翼 小辣 🌶$30‼️怕辣嘅可以揀小小辣秘製醬汁超級好食,炸花生加曬分,好有咬口,可以中和秘製醬汁嘅咸味,撈埋紅薯粉勁好食。滷水雞翼好入味,雞翼煮到好稔,一咬就開,真係ku住牙去食都唔洗驚😂‼️入面係❌🥬嫁評分:🌕🌕🌕🌕🌖(接近滿分!)💛 8️⃣號 秘製醬汁撈河粉 + 豬軟骨 小辣 🌶$32醬汁同上面一樣就唔講啦😙河粉再軟身啲,無薯粉咁索汁,個人會推薦6️⃣7️⃣多啲~飲品無乜特別,但推薦豆漿~廖三認為甜度啱啱好,飲開珍珠奶茶半糖嘅廖二就覺得可以甜多少少🤔Overall:店內所有米線都超大碗,唔止有撈粉,仲有湯粉,不過我哋食咗咁多次都覺得撈粉較出色😛😛價錢:🌕🌕🌕🌕🌕(店內有超多學生,一大碗米線加嘢飲$40都唔洗)回頭率:🌕🌕🌕🌕🌖(我哋食咗超多次😂廖三認為好食過譚仔😙)Overall:🌕🌕
📍雲南老巷
長沙灣元州街473號地鋪
位置:🌕🌕🌕🌑🌑
環境:🌕🌕🌗🌑🌑
食物:
‼️怕辣嘅可以揀小小辣
‼️入面係❌🥬嫁
評分:🌕🌕🌕🌕🌖(接近滿分!)
💛 8️⃣號 秘製醬汁撈河粉 + 豬軟骨 小辣 🌶$32
飲品無乜特別,但推薦豆漿~
Overall:
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌖(我哋食咗超多次😂廖三認為好食過譚仔😙)
Overall:🌕🌕🌕🌕🌖