2022-01-25 288 views
節日氣氛都吸引好多人出外消費、食嘢、打卡📷行到攰~玩到攰~都想搵個舒服嘅空間坐低食吓嘢抖吓🧸.雖然張竹櫈唔夠梳化舒服…不過店內嘅空間寬敞,加上綠色園林式嘅裝修,帶嚟一種好relax嘅感覺🥰揀咗個簡單嘅<<早餐全餐>>($98)share食👩🏼‍🤝‍👨🏾有兩隻蛋同多士~仲可以選擇要香腸/煙肉/煙三文魚!同埋可以選擇要半份窩夫+沙律/哈蜜瓜/炸薯粒🥔佢可以加$10將多士轉做窩夫!一場嚟到,梗係要一齊試試佢嘅waffle La🧇所以我哋照轉~ 又揀埋窩夫+沙律!咁就可以每人半份唔使爭🤪.窩夫新鮮即製仲熱嘅! 外脆內軟帶濃濃嘅蛋香! 好食👍🏻 其他都係正常發揮啦~冇特別驚喜!不過呢碗<<Butterfly Pea>>($98)就好有驚喜!因為佢 勁 大 碗 😳同埋佢 超 級 凍 😨.紫色嘅smoothie係用咗香蕉、芒果、紅肉火龍果、蝶豆花同雲呢拿搞拌而成~配上鮮艷顏色嘅生果好吸睛🤩估唔到個smoothie底係超級冰凍!!!好似沙冰一樣🍧.甜度適中又自然!同上面嘅士多啤梨同香蕉又好夾👍🏻熱情果嘅酸度係驚喜位~為味蕾添咗個小衝擊🤏🏻
節日氣氛都吸引好多人出外消費、食嘢、打卡📷
行到攰~
玩到攰~
都想搵個舒服嘅空間坐低食吓嘢抖吓🧸
雖然張竹櫈唔夠梳化舒服…
有兩隻蛋同多士~
仲可以選擇要香腸/煙肉/煙三文魚!
同埋可以選擇要半份窩夫+沙律/哈蜜瓜/炸薯粒🥔

佢可以加$10將多士轉做窩夫!
一場嚟到,梗係要一齊試試佢嘅waffle La🧇
所以我哋照轉~ 又揀埋窩夫+沙律!
咁就可以每人半份唔使爭🤪
窩夫新鮮即製仲熱嘅! 外脆內軟帶濃濃嘅蛋香! 好食👍🏻
其他都係正常發揮啦~
冇特別驚喜!
Butterfly Pea

因為佢 勁 大 碗 😳
同埋佢 超 級 凍 😨
配上鮮艷顏色嘅生果好吸睛🤩
估唔到個smoothie底係超級冰凍!!!
好似沙冰一樣🍧
甜度適中又自然!
同上面嘅士多啤梨同香蕉又好夾👍🏻
熱情果嘅酸度係驚喜位~
為味蕾添咗個小衝擊🤏🏻
再加上椰子片同埋有機奇亞籽都提升咗口感嘅層次👍🏻
Overall嚟講係偏貴嘅!
不過兩樣都係$98 嚟講,smoothie bowl就真係心機之作! 抵讚👏🏻👏🏻👏🏻
2022-01-01
$120 (Dinner)
Butterfly Pea
  • Butterfly  Pea