Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【風流居酒屋 真係好鬼伏 等得先好book】星期日諗住同屋企人去支持吓黃店就去咗大圍呢間風流居酒屋,點知喺各方面都真係好伏🥲我哋4個冇book位,12點幾去到walk in,應該得返門口張大枱,雖然有啲逼、要攝入去坐低,𣎴過都冇所謂啦~坐低發現得3隻杯,都冇所謂啦,問佢攞返就ok啦~點知佢俾隻崩嘅茶杯我哋😂好啦十二點七落order,十二點九要炸嘅兩個飯嚟哂,魚生飯都可以未嚟(後面嗰枱都一樣喺到等魚生飯)最後係一點搭二!係一點搭二先嚟到!魚生飯要等半個幾鐘,唔講以為佢喺廚房入面釣緊魚😀我哋話個魚生飯未嚟,佢哋話整緊,之後大約一點聽到佢哋話「師傅返喇」🙂師傅未返工,你不如同我講話冇魚生飯,等我哋嗌第二樣嘢食?仲有,有魚生,但係唔俾豉油碟係咩玩法🥲直接倒豉油落啲飯到豉油撈飯?雖然食物質素ok,但係我絕對唔會再去食。有咁多間黃店,唔係一定要支持你呢間🙂~我是Menu~日式炸雞丼 $72炸雞炸得有啲硬,唔係好食嗰隻酥脆,雞肉亦唔係嫩滑多汁,呢個價錢喺黃大仙一間炸雞店已經可以食到嘔,唔推薦。天丼 $88有三隻炸蝦、兩塊南瓜、一嚿茄子、四份一粒菇、一條秋葵
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【風流居酒屋 真係好鬼伏 等得先好book】

~我是Menu~
日式炸雞丼

日式炸雞丼 $72
天丼

天丼 $88
有三隻炸蝦、兩塊南瓜、一嚿茄子、四份一粒菇、一條秋葵、一條粟米仔。呢個真係幾好食,特別係粟米仔,冇草青味得嚟仲夠哂爽脆,非常有驚喜。
海膽三文魚丼

海膽三文魚丼 $88
幾塊薄切三文魚加幾嚿海膽,味道ok,海膽唔臭,但唔係話好好食。
(大埔有間黃店平過佢,但海膽係鮮甜,超好食。)
風流三色丼

風流三色丼 $88
呢個少啲三文魚同海膽,多咗帶子。睇落都幾大塊,不過唔厚,佢應該有將帶子一開二,所以先咁薄。味道一樣係正常啦。

~評分~ (5分滿分)
環境:🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯
服務:🐻
總分:💛💛💛

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و:等到熱飯都食晒都仲未有冷飯,啲魚係咪仲未劏完 T^T 好餓啊
(。・ω・。)ノ:最好食過好多間黃店都好正,係得佢一間咁伏🙃

地址:
風流居酒屋 (大圍)
大圍大圍村第3街32號地舖
天丼