如果要搵一種小食嚟代表香港, 唔計街頭小食外, 蛋撻相信會係最有代表性的平民小食! ——-之前小弟我last day都特登入左九龍城一轉買撻比同事食, 同事食完都忍唔住問係邊度買!——-今次我就同女朋友再一次嚟到九龍城嘅侯王道, 幫襯呢一間網上大獲好評的酥皮蛋撻店! ——-跟據網上嘅資料, 佢地整嘅酥皮蛋撻有成368層酥皮! 嘩, 聽落真係好有層次!——-佢地嘅酥皮撻有四款選擇, 分別係:鮮奶撻、芝士撻、榴蓮撻和普通蛋撻! ——-雖然售價較一般店舖餅店貴, 但的確有其特色,酥皮亦做得十分掂! ——-芝士蛋撻: 芝士味香濃,又唔會漏! 不過唔係流心的!原味蛋撻: ! 熱辣辣新鮮出爐! 酥皮鬆化香脆有口感,牛油香但不會太肥膩感!—————————— 食物質素:8/10 環境衛生:8/10 舒適度:N/A 服務:6/10 性價比:7.5/10 總評分:7.3/10 —————————— #foodblogger #foodlover #foodie #hkfoodie #相機食先 #九龍城
——-
芝士蛋撻: 芝士味香濃,又唔會漏! 不過唔係流心的!

——————————
總評分:7.3/10
——————————
2018-10-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$20 (Tea)