2022-06-22
早排同屋企人黎奧海城行下,發現三期呢邊有間價錢望落既合理既泰國菜餐廳,呀媽話想試下,就聽佢話入去試試啦;食完覺得性價比幾高,決定介紹比大家😙◦ 泰式拼盤 ($138)呢個拼盤每份食物都係四人份,一家人黎食岩岩好;當中有蝦餅、炸肉餅、燒雞肉串、春卷,點埋泰式甜辣醬/沙嗲醬一齊食,味道都唔錯,值得推介😋當中幾滿意既係好香脆既春卷同埋彈牙既蝦餅😍唯獨有個扣分位係雞肉串燒唔夠熱🔥◦ 泰式煎蠔餅 ($98)我同屋企人都幾滿意呢份蠔餅,首先連鐵板上就夠曬熱,而且蠔仔既份量都幾多,同時食落唔會好油膩之如都做到好香脆,配埋辣醬真係幾過癮😋◦ 燒豬頸肉生菜包沙律 ($88)呢份真係幾有泰式風情,用生菜包住豬頸肉,再加埋洋蔥、青瓜、蕃茄仔同埋秘製醬汁,酸酸辣辣咁真係好開胃!我地幾個都表示好滿意呢道菜😙◦ 鮮蝦炒金邊粉 ($88)呢份金邊粉份量幾大,上面有蝦🦐、花生等;食落甜甜地唔會好辣,不過我個人覺得如果可以炒得再乾身D就更完美😝◦ 菠蘿海鮮炒飯 ($98)呢份炒飯同樣份量好大,用個菠蘿🍍裝住份炒飯真係特別有胃口🤤材料豐富包括魷魚、鮮蝦、腰果、提子乾、菠蘿、肉鬆等等;同金邊粉一樣,如果D飯可以再炒得乾身就
◦ 泰式拼盤 ($138)
◦ 泰式煎蠔餅 ($98)
◦ 燒豬頸肉生菜包沙律 ($88)
◦ 鮮蝦炒金邊粉 ($88)
◦ 菠蘿海鮮炒飯 ($98)
呢份炒飯同樣份量好大,用個菠蘿🍍裝住份炒飯真係特別有胃口🤤材料豐富包括魷魚、鮮蝦、腰果、提子乾、菠蘿、肉鬆等等;同金邊粉一樣,如果D飯可以再炒得乾身就更好食😋
◦ 原個鮮椰青 ($33), 椰汁三色冰 ($30)
大大個椰青先$33性價比相當高,畢竟其他飲品都係$30左右~佢既椰子水味味道好純正,椰子肉食落都幾嫩滑,用黎解漏真係好正!大家黎到記得叫翻杯,好正!另外椰汁三色冰就普通,椰子控🥥就覺得味道不夠濃郁啦😛
餐廳設有室內同室外座位,我地怕熱就坐室內,不過室內環境偏擁擠,唔算坐得好舒服🙆🏻♀️最後讚下服務態度,呢到既店員都主動加水同關注顧客需要~總括而言呢間餐廳係性價比高既,大家不妨過黎試試😆
📍泰爸爸
奧海城三期地下G26號舖