2021-08-05
聽同事講黃埔近期又開多了幾間新食肆,今日老公接收工就去咗黄埔美食坊揾食,見到間叫Boring?!門外見餐牌同裡面環境都唔錯,所以就入去幫襯🍽餐廳店員都好有禮貌詳細介绍menu食物😊我地就點了倆款唔同Set Dinner share食Set Dinner B ($238)🥣是日餐湯🍅番茄湯前菜🍗慢煮法式鵪鶉脾配焦糖香橙🍊味道好特別😋鵪鶉脾肉質又嫩滑,皮配焦糖香橙煎到少少燶燶地,吃落幾野味🍽主菜main course玻璃纸包法式鮮魚濃湯海鮮石鍋配脆米聽個名都夠特別,餐廳店員送上熱辣辣用石鍋裝住玻璃纸包住海鮮湯,用較剪✂️剪開玻璃纸,新鮮滾熱辣,已經臭到好香海鮮味,材料好足😍有蝦🦐蟹🦀青口🦪鮮魚🐟瓜類🥒菇類🍄店員話海鮮湯起麻煲足8小時以上🤤唔怪得味濃又鮮甜啦,另外放入脆米混合來吃又另一種風味👍👍夠特別又好味😋🍹Classic(chocolate,mint)跟餐轉冇酒精飲品(+$18)🍫🍫朱古力味濃但唔會太甜😋好啱老公口味Set Dinner A ($178)🥣是日餐湯🍅番茄湯前菜🥗野菜親子煙三文魚沙律新鮮🥬又爽脆,三文魚又鮮甜👍🍽主菜main course慢煮法國🐥野雞仔黑松
Set Dinner B ($238)
🥣是日餐湯🍅番茄湯
前菜🍗慢煮法式鵪鶉脾配焦糖香橙🍊
🍽主菜main course
玻璃纸包法式鮮魚濃湯海鮮石鍋配脆米
🍹Classic(chocolate,mint)
跟餐轉冇酒精飲品(+$18)
🍫🍫朱古力味濃但唔會太甜😋
好啱老公口味
Set Dinner A ($178)
🥣是日餐湯🍅番茄湯
前菜🥗野菜親子煙三文魚沙律
新鮮🥬又爽脆,三文魚又鮮甜👍🍽
主菜main course
慢煮法國🐥野雞仔黑松露意大利飯
🐥野雞仔肉質非常嫩滑,意大利飯粒粒沾滿了黑松露醬汁🍚吃落又creamy又煙靱🤤
🍹Virgin rose lychee mojito
跟餐轉冇酒精飲品(+$18)
顏色已經好吸引,味道好fresh荔枝味都濃味🤤又唔會蓋過🌹味,又唔會太甜😍我超喜歡👍好好飲
總括來講食物算唔錯😋又唔貴價錢合理,又坐得舒服🥰會再來幫襯👍