得寶入面真係多咗好多野食,今次嚟咗呢間台灣館,唔係食鹽酥雞,而係食一大盤嘅烤魚!店內播住流星花園主題曲嘅純音樂,牆上掛有台灣風景照,坐窗邊拉起竹簾仲有街景睇,環境都算幾舒服。烤魚唔夠火時,店員都主動幫我哋換一換火,服務唔錯❤️✨✍🏻 /大紅袍泡椒烤魚▪️價錢:HK$258▪️美味指數:♥♥♥♥♥烤魚本身似係炸過嚟,層魚皮略脆,魚肉就算新鮮冇腥味。一大盤除咗烤魚外,仲有芽菜、荀絲、黑木耳、酸菜絲⋯ 2個女仔係食唔曬㗎~應該3個人share就啱啱好。✍🏻 /薑汁炒芥蘭▪️價錢:HK$58▪️美味指數:♥♥♥♥♡芥蘭份量好多,食烤魚加份菜感覺冇咁邪惡🥬✨✍🏻 /涼拌藕片▪️價錢:HK$22▪️美味指數:♥♥♥♥♡平時比較少食呢款涼菜,原來食落又爽又辣都幾好味😋✨✍🏻 /水蜜桃紅茶▪️價錢:HK$12▪️美味指數:♥♥♥♥♡呢杯飲品水蜜桃味好香,如果有埋水蜜桃粒咬吓就更正🍑✨✍🏻 /芋香珍珠奶茶▪️價錢:HK$13朋友飲,我就怕夜晚飲奶茶訓唔著~望落好大杯,上面仲有啲麥芽。

✍🏻 /大紅袍泡椒烤魚
▪️價錢:HK$258
▪️美味指數:♥♥♥♥♥

✍🏻 /薑汁炒芥蘭
▪️價錢:HK$58
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
芥蘭份量好多,食烤魚加份菜感覺冇咁邪惡🥬✨
薑汁炒芥蘭

✍🏻 /涼拌藕片
▪️價錢:HK$22
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
平時比較少食呢款涼菜,原來食落又爽又辣都幾好味😋✨

✍🏻 /水蜜桃紅茶
▪️價錢:HK$12
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
呢杯飲品水蜜桃味好香,如果有埋水蜜桃粒咬吓就更正🍑✨

✍🏻 /芋香珍珠奶茶
▪️價錢:HK$13
芋香珍珠奶茶
2022-06-22
$181.5 (Dinner)
薑汁炒芥蘭
芋香珍珠奶茶