【 令人回味的生煎牛肉餅  】去左行新開無耐位於南昌站的V Walk ,行街之前首先要醫下肚先,V Walk 的餐廳選擇都幾多,我地都行左好耐先揀到,最後決定去和平飯店Peace Cuisine食Lunch,食上海野。我地早去食,完全唔使等位,而且可以俾我地坐四人枱,舒舒服服唔使逼,餐廳侍應好細心,會每人提供一個Mask Holder,圖案仲好可愛。我地點了小籠包,生煎牛肉餅,小食拼盤,四川擔擔麵好攪笑的係小籠包個名好得意,叫 「不等你小龍包」,小籠包皮薄多汁,好好味!四川擔擔麵我覺得味道一般,份量都好小,下次可以唔叫。值得一讚的係個生煎牛肉餅好好味,好多汁,令人想食完再食。但自選拼盤就有啲唔抵,百幾蚊但份量真係好小,我地揀左雞絲粉皮,鎮江餚肉和醉豬手,3款驚喜不大。知道這間和平飯店最近外賣自取有半價優惠,所以係門口都見到勁多人買外賣,因為真係好抵!
【 令人回味的生煎牛肉餅  】

我地點了小籠包,生煎牛肉餅,小食拼盤,四川擔擔麵

四川擔擔麵我覺得味道一般,份量都好小,下次可以唔叫。

值得一讚的係個生煎牛肉餅好好味,好多汁,令人想食完再食。

2020-06-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch