餐廳主打型格工業風,裝修用左橙色作一個主色調,加上有一啲金屬枱枱櫈櫈,鋪內亦有不少街頭風嘅嘅裝飾,例如誇張奪目嘅塗鴉及滑板等👨🏻‍🎤 加上播住一啲好chill嘅音樂,不過可能會有啲大聲╮(╯▽╰)╭但整體環境令人覺得好chill 好舒服(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) Ghetto 解作貧民窟,窮困唔一定要令人倒下,唔一定要走到街頭賣身葬父嘅!依間型格街頭小店反而令我好感受到香港人嗰種不屈不撓嘅共鳴。餐廳主打漢堡,雖然係快餐嘅食物,但一啲都唔馬虎啊,全部食物即叫即做,好有心思🔥另外餐廳都有提供手工啤,而且仲開到深夜,好啱同朋友去chill 下(。・ω・。)ノ==============================〖 貧民窟大魔王漢堡🍔 〗💰110 | 🜸 4.0/5個漢堡絕對係富豪區,一啲都唔貧民窟啊(。ì _ í。)好巨型,勁足料,個口要有至少直徑8cm先咬到! 漢堡嘅包體外脆內軟熟,回彈力高,唔會乾爭爭。漢堡用左牛肩胛肉手打而成,肉質當中帶有少少根,整體口感偏實身同充滿嚼勁,牛味相當濃郁。配料仲有一塊好厚又香脆嘅薯餅,加埋半溶芝士、炒過嘅洋蔥同煙肉🥓,口感好豐富,好有層次,食落又juicy!呢個

〖 貧民窟大魔王漢堡🍔 〗💰110 | 🜸 4.0/5
個漢堡絕對係富豪區,一啲都唔貧民窟啊(。ì _ í。)好巨型,勁足料,個口要有至少直徑8cm先咬到! 漢堡嘅包體外脆內軟熟,回彈力高,唔會乾爭爭。漢堡用左牛肩胛肉手打而成,肉質當中帶有少少根,整體口感偏實身同充滿嚼勁,牛味相當濃郁。配料仲有一塊好厚又香脆嘅薯餅,加埋半溶芝士、炒過嘅洋蔥同煙肉🥓,口感好豐富,好有層次,食落又juicy!呢個漢堡真係巨邪惡,卡路里超晒標,但食得開心就唔理嚕🙈

〖 甜薯條🍟 〗+💰28 | 🜸 3.8/5
甜薯條好粗身,外皮超香脆,咬落去嗦嗦聲,好有口感(^◇^;) 而且鹹味同甜味比例均勻,有少少鹽香,食落更加香口,同時突出到蕃薯嘅甜味!
甜薯條

〖 大�菇芝味牛肉漢堡🍔 〗💰80 | 🜸 4.2/5
我地將個包體轉左做竹炭包,包體一直好鬆軟,回彈性很高(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)漢堡配料有生菜、半溶芝士、厚厚嘅牛同大啡菇。加左大啡菇,令整體變得更加juicy ,更有口感,配合埋漢堡嘅醬汁,一咬啲汁就流出來🥹芝士同牛肉就唔洗多講,一樣甘高質!
大啡菇芝味牛肉漢堡

〖 芝士墨西哥粟米片🧀 〗+💰28 | 🜸4.5/5
粟米片超脆超香口,每塊都比濃濃嘅芝士粉同辣粉包圍住,芝士嘅咸香再配上少少辣味,超惹味,會忍唔住一塊又一塊不停咁食(。・ω・。)ノ
芝士墨西哥粟米片

〖 吉列魚手指🐟 〗💰68 | 4.0/5
一聽個名就知又係外脆内軟嘅小食,吉列嘅表皮好脆身。入口之後魚肉質感少少紮實,不過都好嫩滑,一定要讚下佢地嘅炸粉比例好好,吉列外層唔會太厚,影響魚柳嘅口感,又食到魚肉嘅鮮味!
吉列魚手指

〖 士多啤梨𝐬𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞🍓 〗+💰38 | 🜸4.1/5
依杯smoothie 真係睇個賣相已經好興奮♪(´ε` ) 除左粉紅嘅奶昔,最上面仲有多到爆出來嘅忌廉,好震撼下!適逢士多啤梨當造嘅季節,味道十分鮮甜,奶昔口感好順滑,加埋啲士多啤梨粒,相當滿足,不過甜度都會偏高🥰
Strawberry  smoothie

〖 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞🍵 〗+💰38 | 3.6/5
依杯matcha latte 嘅飛馬拉花超靚,搞到我有少少唔忍心飲落去🥹我轉左oat milk,燕麥味都幾突出,整體抹茶濃度2.8/5,唔會有苦澀味,易入口,口感順滑,唯回甘略嫌不足,要讚佢冇乜粉粒!
Matcha  Latte

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7.5/10

🍔 𝐆𝐡𝐞𝐭𝐭𝐨 𝐂𝐚𝐟𝐞
📍 旺角黑布街13號地舖
🦶🏻 港鐵旺角站E2出口,步行約6分鐘
⏰ 𝐒𝐮𝐧-𝐓𝐡𝐮: 𝟏𝟏:𝟎𝟎𝐚𝐦-𝟎𝟐:𝟎𝟎𝐚𝐦
⏰ 𝐅𝐫𝐢-𝐒𝐚𝐭, 𝐏𝐇: 𝟏𝟏:k�𝟎𝐚𝐦-𝟎𝟑:𝟎𝟎𝐚𝐦
🔍 想搵同類型嘅餐廳𓂀✍
⌫ #eatwithnous_旺角
⌫ #eatwithnous_漢堡

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #cafe #fries #hkgirl #hkdaily #hongkong #burger #american #cafehopping #foodoftheday #漢堡 #美食 #相機食先 #美式 #薯條 #吃貨 #打卡 #手機食先 #旺角美食 #小店
2023-02-04
$180 (Lunch)
甜薯條
大啡菇芝味牛肉漢堡