"𝐶𝑎𝑓𝑒𝑠 𝑏𝑟𝑖𝑛𝑔 𝑏𝑎𝑐𝑘 𝑜𝑙𝑑 𝑚𝑒𝑚𝑜𝑟𝑖𝑒𝑠."依幾年大家都攰啦 😩 每日睇住垃圾政府 搞到個疫情同社會越嚟越亂再加上自己生活上嘅難題 我哋都要學識將壓力動態清零啊💪雖然冇得禁個「ESC」制就逃離依個繁忙都市但今次同大家去到銅鑼灣一間靚靚cafe避世~ESC☺️Cafe環境相當有特色🤠樸素工業風 又靚又舒服設有兩層 極具空間感😚 令人心曠神怡非常適合大家去打下卡或者放鬆下👍==============================〖 𝕂𝕚𝕞𝕔𝕙𝕚 ℂ𝕒𝕣𝕓𝕠𝕟𝕒𝕣𝕒🇰🇷🍝 〗💰115卡邦尼意粉大家食得多🤪加左泡菜大家又試過未呢?除咗卡邦尼醬外 入味嘅泡菜為意粉添了多一份層次👍 酸酸辣辣嘅味道 夠晒開胃🤤一路食一路細味品嘗泡菜幻想有個oppa 🧑🏼陪緊自己食💕可惜張開雙眼竟然係鄒生😩⋯⋯〖 𝔹𝕣𝕚𝕠𝕔𝕙𝕖 𝔽𝕣𝕖𝕟𝕔𝕙 𝕋𝕠𝕒𝕤𝕥🍓🍞 〗💰90極度推介依個法式多士啊😍😍多士焗得焦香脆口😚 面頭有啲糖霜 甜而不膩 食完一啖又一啖🥳裏面則類似軟綿嘅面包布丁質地👍依個法式多士充滿甜蜜嘅感覺 好似有一場幸福嘅邂逅咁❤️愛情同麵包🥯 你會點揀?😏食依個french toast 就可

依幾年大家都攰啦 😩
設有兩層 極具空間感😚 令人心曠神怡
非常適合大家去打下卡或者放鬆下👍

〖 𝕂𝕚𝕞𝕔𝕙𝕚 ℂ𝕒𝕣𝕓𝕠𝕟𝕒𝕣𝕒🇰🇷🍝 〗💰115
卡邦尼意粉大家食得多🤪
加左泡菜大家又試過未呢?
除咗卡邦尼醬外 入味嘅泡菜為意粉添了多一份層次👍

裏面則類似軟綿嘅面包布丁質地👍
依個法式多士充滿甜蜜嘅感覺 好似有一場幸福嘅邂逅咁❤️
愛情同麵包🥯 你會點揀?😏
食依個french toast 就可以兩樣都兼收啦👏

〖 ℍ𝕠𝕞𝕖𝕞𝕒𝕕𝕖 ℂ𝕙𝕦𝕣𝕣𝕠𝕤 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕔𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 𝕤𝕒𝕦𝕔𝕖🍫〗💰80
依個係西班牙好出名嘅甜品小食來嫁🤩

鐘意飲奶味嘅建議你要飲依杯Dirty 👍
奶經過分解 抽走晒多餘啲水份 剩番糖脂😚
所以飲落更creamy 更綿滑🤤
慢慢品嚐 任由兩個layer 唔同嘅口感衝擊嘴巴😍

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7/10

🔅Follow @hknous.foodie

🔍 店舖資料
☕️ 𝗘𝘀𝗰
📍 銅鑼灣永興街7號地下及1樓
⏰ 𝗠𝗼𝗻-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟭:𝟯𝟬-𝟭𝟱:𝟯𝟬, 𝟭𝟴:𝟬𝟬-𝟮𝟮:𝟬𝟬
☎️ 𝟵𝟲𝟴𝟰 𝟬𝟴𝟯𝟴 𝘄𝗵𝗮𝘁𝘀𝗮𝗽𝗽

想搵同類型嘅餐廳🍴👇🏻
#eatwithnous_cafe
#eatwithnous_銅鑼灣

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #foodporn #likesforlikes #hkgirl #hkdaily #photography #hongkong #hkdaily #hkdesserts #foodoftheday #tea #Café #美食 #相機食先 #意粉 #咖啡 #吃貨 #打卡 #手機食先 #銅鑼灣美食 #小店
$160 (Lunch)
  • Kimchi Carbonara
  • Brioche French Toast