2021-12-18
富山麵家不時都會轉換餐廳主題,今次到My Melody出場喇~店鋪內外裝潢,My Melody無處不在,少女心爆棚!而不嬲都幾鐘意Sanrio角色嘅我緊係嚟朝聖吓啦(衝衝衝)!但係留意返,My Melody期間限定店去到2022年1月31日咋~未去嘅粉絲們記得把握機會,順便試埋我以下介紹嘅期間/節日限定菜式啦🎀✨✍🏻 / 黃金蟹膏牛奶拉麵💵價錢:HK$98🔘美味指數:❤️❤️❤❤️❤選用沖繩豬軟骨,豬軟骨煮到軟腍。蟹膏真係一舊㗎~貨真價實,夾埋啲麵食,配埋香滑牛奶湯底,正!當然唔少得好可愛嘅My Melody魚片、My Melody紫菜、溏心蛋、蟹柳同粟米啦🦀✨✍🏻 / My Melody特製沾麵💵價錢:HK$98🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤同樣選用沖繩豬軟骨!由於係沾麵,所以佢個湯另上,而且味道比「黃金蟹膏牛奶拉麵」更香濃,個湯碗仲好可愛添~雖然沾麵就冇黃金蟹膏,但多咗粉紅色麵條、青瓜絲同心心綿花糖,kawaii🥰✨✍🏻 / 櫻花蝦味雞軟骨💵價錢:HK$42🔘美味指數:❤️❤️❤❤🤍平時都好愛食雞軟骨,今次試試雞軟骨新食法(笑)~首先將啲雞軟骨放入印有My Melody圖案嘅紙袋,再加入櫻花蝦碎粉,
✍🏻 / 黃金蟹膏牛奶拉麵
💵價錢:HK$98
🔘美味指數:❤️❤️❤❤️❤
✍🏻 / My Melody特製沾麵
💵價錢:HK$98
✍🏻 / 櫻花蝦味雞軟骨
💵價錢:HK$42
🔘美味指數:❤️❤️❤❤🤍
平時都好愛食雞軟骨,今次試試雞軟骨新食法(笑)~首先將啲雞軟骨放入印有My Melody圖案嘅紙袋,再加入櫻花蝦碎粉,shake一shake就食得喇~簡單而隆重嘅雞軟骨食法介紹完畢,enjoy😆✨
✍🏻 / 櫻花草莓味木糠蛋糕
💵價錢:HK$45
🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤
食完拉麵加個甜品更滿足吖~而且木糠蛋糕不嬲都係我愛食嘅甜品之一,簡單好味。呢個食落就有淡淡嘅草莓味,甜度適中,啲木糠係粉紅色鋪滿面,放埋塊食得嘅My Melody朱古力上去,打卡指數真係沒法擋😝💕
✍🏻 / 凍鮮泡蜂蜜綠茶
💵價錢:HK$15
🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤
我同朋友都揀咗呢杯飲品,起初係貪佢個草莓杯好可愛,但原來飲落好清甜,同濃郁湯底嘅拉麵絕配。另外,如果有叫任何飲品,加HK$28就可以換到隻草莓杯喇(原價HK$38)🍯🐝
🛍食完就想埋單走人?粉絲們記得加HK$138帶走埋My Melody嘅《愛心滿載拉麵碗》吖😆✨
💬派心心時間
💵埋單價錢:HK$344.3/2位