最近同男朋友去咗大埔林村附近嘅荷華庭園景餐廳食lunch同埋打卡📸 環境超大可以免費泊車🚙 而且食物都幾好食(˶ˊᵕˋ˵)❣可以坐戶外或者室內 餐廳好貼心有太陽傘同蚊怕水提供! 環境好chill有種去咗小旅行嘅感覺💕 都幾適合朋友或者情侶一齊去~ 仲可以去埋附近嘅林村許願樹🌳Set Lunch包咗頭盤 主菜 咖啡/茶 亦可另外加錢要甜品🥰 頭盤可以六選一:凱撒沙律/意式雜菜沙律 /蕃茄雜菜湯/周打蜆肉忌廉湯 /春卷 /薯角 💖 我哋叫咗兩個set lunch揀咗忌廉湯同埋薯角 估唔到薯角份量會咁多 顏色金黃色 賣相好吸引又好食💛✻ 墨西哥煙肉芝士餡餅 HKD158 (set lunc主菜)好好食!芝士拉絲好正🤤🧀 墨西哥餡餅煎得香脆 每一啖都食到煙肉同芝士~ 我同男朋友都好鍾意食😋✻ 香燒豬肋骨 HKD198 (set lunch主菜)豬肋骨好大件🐷而且燒到好香口😎 配埋BBQ醬一齊食好夾 熱騰騰而且香氣四溢~✻意大利青醬虎蝦闊條麵 HKD188賣相好靚!虎蝦好大隻 口感彈牙✨ 而且佢闊條麵嘅質地幾好食! 都幾掛汁 口感Creamy同埋份量都幾多🥳 ✻酥皮龍蝦湯配蒜茸包 HKD98見好

薯角

墨西哥煙肉芝士餡餅

✻ 香燒豬肋骨 HKD198 (set lunch主菜)
香燒豬肋骨

✻意大利青醬虎蝦闊條麵 HKD188
意大利青醬虎蝦闊條麵

✻酥皮龍蝦湯配蒜茸包 HKD98
見好多人推介佢嘅酥皮龍蝦湯,所以我哋都叫嚟試吓❣️果然唔錯!龍蝦味好濃郁 香氣逼人~ 而且個酥皮做得好好😋yummy
酥皮龍蝦湯配蒜茸包

✻ 朱古力心太軟配雪糕 +HKD48
Set lunch加$48就有心太軟非常之抵!🤎一切開就係流心朱古力醬๐•ᴗ•๐ 好濃朱古力味好邪惡但又好好食😚 配埋雪糕冰火交融好正!!!
朱古力心太軟配雪糕

✻焦糖燉蛋 +HKD38
同樣set lunch可以用優惠價加錢叫焦糖燉蛋 燉蛋口感都幾creamy~ 配埋焦糖面一齊食大滿足🤩🍮
焦糖燉蛋

✻ 疏乎厘 $116/2pc
有兩件疏乎厘一人一個唔使爭🤣 可以揀原味朱古力味 雲呢拿味 薑味或者橙味~ 我哋揀咗原味🤍 口感鬆軟疏乎有空氣感 值得一讚嘅係佢唔算好甜!都唔錯⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽ 有機會會想試埋佢其他口味~
疏乎厘

✻ 黄金樹下 HKD58
顏色鮮艷嘅芒果菠蘿沙冰 打卡一流💛 沙冰好幼滑 芒果味比菠蘿味突出~非常消暑✨
黄金樹下

薯角