🇭🇰對80後同90後(前半)嚟講,古惑仔絕對係一個香港文化嘅回憶!全球最長篇漫畫古惑仔無幾耐之前終於大結局,而古惑仔老細就決定開設呢間古惑仔漫畫主題冰室,比大家可以有個落腳點回憶下😄~唔計個裝修好重本有好多古惑仔原素,呢間冰室都好值得讚。食物有創意,價格親民同一般茶記差唔多,但又比普通冰室茶記好食👍🏻。🥥椒鹽鮮椰子肉 $88 - 素食之選,惹味椒鹽風味配上椰子肉,食落仲有三分似鮮魷,好正好啱餸飯😋。🐽巢皮椒爆豬頸肉 $88 - 又一餸飯首選😍豬頸肉爆到好香但又唔會太油,啲啲辣香味啱啱好,份量又多,性價比高!。🐟洪興沸騰魚 $98 - 沸騰魚其實係酸菜魚,水煮魚啲Friend😎今次食到呢款無得頂,魚肉十分嫰滑,魚片無碎骨,而調味無一般水煮魚咁辣,但又會辣過酸菜魚小小,我覺得啱啱好🤤。🖤黑金烏鴉 $48 - 食烏鴉哥?無可能啦!佢係黑松露乳鴿嚟~又無諗過黑松露味幾夾乳鴿,勁香好好食,仲好華麗😍。🍹飲品佢地特別在有Cocktail揀,今次都試咗兩款 Cocktail,分別係九尾狐同友情歲月。前者係Gin嚟,比較甜同少酒精,啱女仔;後者主要係日本威士忌,啱男仔~