2023-04-05
📍地址: 佐敦文英街25號文景樓地下B號舖✿😋味道😋:4/5✿🏙️環境🏙️:3/5✿🤵🏻服務🤵🏻♂️:5/5✿👀賣相👀:4/5✿💰價位💰:3/5↠⏰時段: Tea 15:00 ↞ ✦✧ Good Day Coffee (好日子咖啡) 同 Ima Coffee (伊間珈琲) 喺姊妹店,店舖嘅裝修都喺主要以木系色調加日系元素為主題,兩舖最印象深刻喺佢地將甜品嘅餐牌夾咗喺掛衣夾上面,做咗一個風鈴出嚟。而佐敦呢間只有四人座位打造成一間日系咖啡店,主打咖啡、巴斯克蛋糕同埋其他甜品。—————————————————————🧀🍰❝ 原味金賞巴斯克 ❞ $55☞ 呢個巴斯克蛋糕質感真喺做得唔錯,食落嘅口感滑溜又軟,而且中間有小小流心,食落好creamy,而且原味就會食到佢嘅溫呢拿籽,食完唔會覺得好漏,不過價錢比較貴。—————————————————————🥛☕️❝Flat White (Double Ristretto)❞ $45❀ +$5 Double Ristretto☞ 呢杯加咗Double Ristretto,同我之前喺Ima Coffee飲果杯一樣,都喺好好飲;其實呢杯喺比一般Flat Whi
✿😋味道😋:4/5
原味金賞巴斯克
原味金賞巴斯克
—————————————————————
❀ +$5 Double Ristretto
☞ 呢杯加咗Double Ristretto,同我之前喺Ima Coffee飲果杯一樣,都喺好好飲;其實呢杯喺比一般Flat White牛奶再小啲,而且相比標準Espresso 喺濃度低而萃取率高嘅咖啡,Ristretto 喺「短」嘅意思,所以只喺萃取咖啡嘅前中段。所以飲落甜度同埋酸度都比較突出,口感好濃郁,而且飲落好順滑。
Flat White
Flat White