2017-03-04
一個人之夜。答應了某人 一個人生活也要過得好。經過寧靜的原居民 坐低 讓自己過一個食得好的晚上。我揀咗火箭菜虎蝦沙律 ,虎蝦蟹肉美國蜆蘑菇意大利飯. 先來上前菜. 火箭菜虎蝦沙律 ,賣相唔錯! 先食虎蝦,虎蝦鮮甜 ,配上 呢個沙律汁 同火箭菜 ,味道一流。虎蝦新鮮爽口, 火箭菜新鮮,下面嘅芒果鮮甜多汁 ,mix 咗之後 ,口感新鮮!再上是日餐湯 南瓜湯,有香濃既南瓜味同忌廉味,亦都好滑,飲得出是廚房既用心之作, 香滑味美! 蒜蓉餐包亦是有心機做的,麵包香脆鬆軟,有淡淡的蒜蓉香,而且仲係熱辣辣,沾上湯一齊食,不俗。到主菜啦 ,虎蝦蟹肉美國蜆燴磨菇意大利飯。 一口食落去,飯粒有淡淡嘅蘑菇香味和蜆嘅鮮甜味。之後再加上虎蝦和蟹肉,口感層次分明,虎蝦嘅鮮同蟹肉嘅甜,把意大利飮提升到另一個層次!餐後點了一杯香濃咖啡作結,咖啡香味濃郁,味道一流,為這餐完美既晚餐,畫上完美既句號!
一個人之夜。答應了某人 一個人生活也要過得好。
先來上前菜. 火箭菜虎蝦沙律 ,賣相唔錯! 先食虎蝦,虎蝦鮮甜 ,配上 呢個沙律汁 同火箭菜 ,味道一流。虎蝦新鮮爽口, 火箭菜新鮮,下面嘅芒果鮮甜多汁 ,mix 咗之後 ,口感新鮮! 再上是日餐湯 南瓜湯,有香濃既南瓜味同忌廉味,亦都好滑,飲得出是廚房既用心之作, 香滑味美! 蒜蓉餐包亦是有心機做的,麵包香脆鬆軟,有淡淡的蒜蓉香,而且仲係熱辣辣,沾上湯一齊食,不俗。 到主菜啦 ,虎蝦蟹肉美國蜆燴磨菇意大利飯。 一口食落去,飯粒有淡淡嘅蘑菇香味和蜆嘅鮮甜味。之後再加上虎蝦和蟹肉,口感層次分明,虎蝦嘅鮮同蟹肉嘅甜,把意大利飮提升到另一個層次! 餐後點了一杯香濃咖啡作結,咖啡香味濃郁,味道一流,為這餐完美既晚餐,畫上完美既句號!