2020-08-27
深灰色的店面, 座落鰂魚涌出名的海光街, 其貌不揚. 一推開店門, 好似發光一樣, 實在係太靚呀, 淡色花花, 連外賣紙袋都係同一個風格呢!好啦, 睇吓個餐牌, 全日早餐都有三款! 分別係和式, 洋式同素食. 注重體態美的我當然是選了素食全日早餐啦, 呵呵~佢有味噌炒蛋, 大啡菇, 秋葵, 番茄, 沙律, 再加件牛油吐司, 好豐富架. 其實個餐都幾飽, 男仔就難講坐滿人的小店, 還是外賣最理想, 也合適四處游走的我. 開啦, 嘩, 好似一個花園咁, 色彩繽紛, 連擺位都係設計過架!沙律菜好新鮮, 仲有紅綠雙色的提子. 番茄同大啡菇夠厚身, 咬落夠juicy.味噌炒蛋有水準, 唔會好水咁, 但又滑滑的. 秋葵有少少脆我鍾意. 紫薯薯蓉甜而不膩. 加一杯凍綠茶, 過一個懶洋洋的下午等外賣時不忘欣賞小店的設計, 日系風格, 下次再來文青一下.
好啦, 睇吓個餐牌, 全日早餐都有三款!
坐滿人的小店, 還是外賣最理想, 也合適四處游走的我.
加一杯凍綠茶, 過一個懶洋洋的下午