2008-08-18 30 views
上星期己經想去藝術茶座睇吓個景係咪咁靚,咁啱係星期四,撞正休息,心有不甘決定今日要去睇吓係咪咁正去到己四點幾,其實餐廳唔係好大,只見門口有兩張枱,選了坐入面有冷氣,因天氣實太熱了當時只得我一枱和外面的一枱午餐價錢由5x to 7x,點了菠菜釀鴨胸跟意粉,意外地竟然係天使麵,麵質很淋且滑,沒有淋到一舊舊粉團的感覺,很易入口,一向對鴨沒大喜好,但發覺今次的鴨好嫩滑,中間又釀了菠菜,又特別又好味,相信試過今次要對鴨改觀了我就望唔倒個海了,因藝術館坐落太空館和文化中心後面,而餐廳門口是面對半島,另一面就可遠望中環的大厦,彷如坐落石屎森林中,根本冇可能見到個海,除非在餐廳另一面有露天枱啦,咁我又無行過去噃,但咁係會遠離餐廳喎,唔信睇吓相,雖然見唔倒個海,但今次之行都幾滿意,餐廳靜靜地,佈置幾優雅,只得一個厨司和女待應,都係一個傾偈好去處,食物又好咪
都係一個傾偈好去處,食物又好咪