2020-12-13
2055 views
疫情期間,佢們安排入間坐,共三枱客人,靜靜的,很好的聚會地方,環境舒服。今次朋友安排了8道菜午餐,大家要預備會很飽的,對於兩女份量來說是不少,所以我們一直吃一路打包回家再享用😆。坐下來先送上脆腰果,我好少食但係都覺得唔錯。第一道菜係大閘蟹粉配脆多士,再有幾快印度薄餅一齊吃,第一道唔知飽,所以全部都吃光光,只剩數片薄餅,這個好香蟹粉味,配襯吹口嘅多士好有西式味道;第二道菜係火膧雞燉官燕,好清甜,好少飲有燕窩嘅燉湯,這個又吃完,已經有飽肚感;第三道菜係雙鮑魚豬腩浸翠蔬,一款鮑魚硬身啲另一款就好軟熟,快豬腩肉都好好味,不過這道菜已經打包左一半;第四道菜係西班牙紅蝦配竹笙蝦湯蒸蛋白,塊竹笙同蛋吸晒D蝦味,正!這個全部吃掉😋;第五道菜係吃牛伴蘆筍(冇睇Menu所以唔知係唔係澳洲M9),朋友吃黑魚籽星斑片伴豆腐;第六道係長壽麵(有豬肉碎),第七道菜係花膠糖水;之後店送了生日愛心蟠桃(壽桃包),🥳最後第八道菜係季節限定嘅水果盤,有香印大提子同麒麟果,加桃汁一小杯,味道清新。我認為這裡除了好吃之外,新同樂能帶給我享受美食的環境,氣氛,服務,整個用餐過程很滿足,我會想再與朋友們一起來吃東西。