2013-11-13 2163 views
星期一同老細食飯,我地揀左呢度,因為夠HIGH及好味,原來咁啱都係老細既心水呀!! 咁當然由佢落單啦,佢點左一些幾特別的菜式,話係利苑做得比較出色的.首先有三層肉拼叉燒,三層肉真的好好味,細細粒但非常香脆呀,叉燒都係出色的,又係好淋身,好香,甜甜地好好味.半隻半鴨,米鴨係食米大的,個肉質好厚身,好似鵝咁,啖啖肉及好滑,好味呀.黑山羊腩煲,好香呀,羊肉真係好淋,入口即溶,但又唔係煲到爛晒咁,好好味呀,支竹入晒味,好正.點心點左一個芋角,燒賣同埋魷魚酥,芋角的芋頭蓉好香,GOOD. 燒賣入面好幾隻蝦的,唔會有肥豬肉,魷魚酥都新鮮香口呀.蠬蝦湯脆米泡飯,呢個湯勁深色,好香好鮮甜的味道,飯入面有一些蠬蝦肉,脆肉,好好味呀.食完個人暖晒. 仲有脆麻花都好香口好鬆化呀.今次可以試左呢度的特式菜,佢地中午時段都爆滿,食物有一定的水準.

米鴨
黑山羊腩煲