今日早左去到yoho mall,一小時就搵間堂食午餐,去到剛好唔使等位,坐在靠牆二人位,枱與枱之間非常窄,我要吊腳側身避過hip位先勉強過到(自問正常中等女性身材)店內裝修金銅色+鏡子🪞,瑰麗風格,坐低已落單(1235)結果上菜非常緩慢,1247上湯(未催單),1257上小食(係催左單下嘅時間)1305等唔到主食,同個女經理講主食要改外賣,佢都知廚房問題(因見到好多枱客催)女經理無收外賣盒嘅錢!(我旁邊兩個姨姨同我同時間落單,我1308走佢哋都未上到主食)明顯廚房負擔唔到午市嘅人潮,打工仔一小時食飯,咁嘅出菜速度,上到菜都食唔切午市頭等餐($68)主食(4選1)興化炒米粉:最後變咗返公司食,外賣盒企理,焗左一陣,賣相是明顯上左碟再倒入盒,所以啲餸全部在盒底,所幸呢款都焗得,味道唔會因外賣而影響太大,幼米粉半乾濕,爽口而唔會太乾,唔會一夾住就斷,索晒啲調味,材料有爽口中蝦一隻,有殼蜆兩隻,蜆肉正常無沙,其他蔬菜絲正常,整體好味前菜(6選3)一個3格小盤上菜蝦苗拌頭水紫菜:凍食,夾起一小束,味道偏淡,很清爽開胃,夾雜蝦乾碎,味道多了層次,好味家常燜荀乾:凍食荀乾炆得入味,帶啲煙韌又有咬勁,

午市頭等餐($68)
外賣包裝
興化炒米粉

前菜

前菜(6選3)一個3格小盤上菜
家常燜荀乾:凍食荀乾炆得入味,帶啲煙韌又有咬勁,好味
滷水嫩豆腐:有啲似魚腐嘅質地,索晒啲滷水汁,外面煙韌入面嫩滑,好味
是日燉湯

是日燉湯:冬瓜薏米乾貝排骨燉湯,平時不喜歡飲中湯,都覺得好清爽又夠味,不會有油膩感,而且夠熱(真係好多時套餐嘅湯係唔夠熱架,溫度錯就唔好飲了)湯料我一向唔食嘅!

食物味道真的不錯,只係⋯⋯要有充足時間先可以去食,一個鐘飯鐘嘅就唔好搏喇

店員有禮嘅,有努力安撫客人,趕返工出聲都即刻嗌機叫廚房出菜!所以我雖然不滿都無發洩在佢哋身上面,只是一臉無奈

時間最殘酷😅若唔係上唔到菜,食物水準一定唔比like
2021-08-20
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$68 (Lunch)
興化炒米粉
前菜