2023-05-30
我比較out,其實我一直未食過「燒肉LIKE」㗎!上星期朋友帶我去時,見到一人一爐嘅設計已經覺得好得意,而且menu內有好多套餐選擇,想加配單品又得,好彈性!點咗「牛五花套餐」200g,「牛小排&牛五花套餐」100g,再加點豬五花腩、溫泉蛋、海鹽窩夫雪糕、棉花糖朱古力餅。肉類嘅顏色睇落幾新鮮,因為切得好薄身,所以燒起嚟又香又脆。我鍾意牛小排,油花分佈得好靚,入口有濃濃牛肉香,肉質幾腍,忍唔住食完一塊又一塊。加點嘅豬五花腩無牛肉咁香,不過一樣咁腍,燒完都好惹味。估唔到「海鹽窩夫雪糕」係要燒嘅,店員幫我哋換一個網,教我哋直接將成個窩夫放網上燒20秒,說是窩夫,比較像餅。燒完後,就變成咗「流心窩夫」,外熱內冷,海鹽雪糕入口微甜,然後會滲少少咸味出嚟,口感幾有趣。棉花糖朱古力餅就係普通食法,即係燒軟棉花糖用朱古力夾住,亦係外脆內軟,小朋友至愛。
我比較out,其實我一直未食過「燒肉LIKE」㗎!
加點嘅豬五花腩無牛肉咁香,不過一樣咁腍,燒完都好惹味。