秋風起又想打邊爐,喺旺角搵到一間裝修幾前衛既餐廳,一人一鍋,就入去食。平日都要等位,真係好誇張。巴蜀烤魚鍋$112 配粉絲湯底係麻辣湯底,我哋叫咗小辣,所以辣道啱啱。湯底好惹味,配粉絲一流。吸收哂湯底精華。好配料有好多😍有娃娃菜、椰菜、枝竹、薯仔等等鯇魚大大舊,肉質好滑又鮮味,一點都唔鯹。咖哩奶蓋鍋$108 配白飯湯底充滿牛奶香味,咖喱加上牛奶,入口更滑。牛肉份量都唔少,脂肪比例啱啱好,肉味濃。呢個套餐叫咗白飯,係軟綿綿嘅珍珠米。芝芝莓莓$39叫咗小冰少甜,更加帶出士多啤梨嘅酸甜。第一次飲,估唔到配上奶蓋又幾特別,味道有啲似乳酪。台南滷肉飯$21滷水汁鹹甜啱啱好,粒粒肉燥入口即溶。麻辣臭豆腐$38本身我就唔食臭豆腐嘅,不過男朋友又想試吓,就陪佢一齊食。臭豆腐我就覺得可以接受啦,口感幾好,同麻辣汁非常之夾。特別要讚係侍應服務態度好好,雖然好忙,但係服務亦非常之迅速。辛苦哂喇!

巴蜀烤魚鍋$112 配粉絲

有娃娃菜、椰菜、枝竹、薯仔等等

鯇魚大大舊,肉質好滑又鮮味,一點都唔鯹。

咖哩奶蓋鍋$108 配白飯
湯底充滿牛奶香味,咖喱加上牛奶,入口更滑。

牛肉份量都唔少,脂肪比例啱啱好,肉味濃。

呢個套餐叫咗白飯,係軟綿綿嘅珍珠米。

芝芝莓莓$39

台南滷肉飯$21
滷水汁鹹甜啱啱好,粒粒肉燥入口即溶。

麻辣臭豆腐$38
本身我就唔食臭豆腐嘅,不過男朋友又想試吓,就陪佢一齊食。

臭豆腐我就覺得可以接受啦,口感幾好,同麻辣汁非常之夾。