2023-07-12 67 views
今日同朋友去太古,食左呢間喺地鐵站附近,位於康怡廣場嘅火鍋店—佐賀山田•涮涮鍋。餐廳入面裝潢簡潔,好光猛又闊落。我哋坐喺沙發位,唔會話好近隔離D食客,食得舒服。鋪頭好大空間,多左人嚟食都唔會好嘈。我地試左小食,包括唐揚炸雞、章魚燒、炸帶子同咖喱飯,可以一件件叫貪心試多d野。我地係食美牛三重奏—晚市極級美國和牛&牛小排放題,90分鐘有成七款肉類俾我哋任食,正呀!美國SRF和牛薄切有好香嘅牛味,吸左壽喜燒風味湯底同埋完熟蕃茄湯底D味,好惹味呀!除咗可以QR code落單之外,出邊仲有凍飲、蔬菜、雪條同埋甜品櫃,全部任食超抵!同埋最抵讚係佢有樽裝水攞,好少見。最後食咗條明治雪條,打邊爐即刻食凍嘢,正呀!