2023-03-13
有次被朋友飛機左 自己一個喺女人街度盲揾嘢食 見到呢間新開嘅燒肉店幾得意一人一個爐對住幅牆食都得 眾樂樂不如獨樂樂❣️三部曲套餐(豬五花, 豬頸肉, 雞腿肉) 150g + 和風湯 + 泡菜 + 溫泉蛋紫菜碎拌日本珍珠米 $78一個餐有齊咁多個部位 啱晒我呢啲貪心鬼👻一個套餐都包幾多嘢 女仔一定夠飽👍🏻最令我意外係個湯 原先以為只喺味噌湯改左名 點知出奇地係豬肉白蘿蔔湯 飲落清清地唔係平時勁鹹個種感覺豬五花極靚 脂:肉比例做到2:1 油脂厚燒起嚟先香㗎嘛被油香包裹住嘅肉片入口即肉 燒耐左就可以變成脆卜卜豬肉片添至於豬頸肉食落幾爽口 吱左啲燒肉醬咸中帶甜 估唔到都match最後雞腿肉呢個就算唔記得睇火燒耐左依然嫩滑 原先無醃製嘅關係 返小小鹽味醬調下味啱啱好