2019-08-05 121 views
放工經過見到唐記包點出咗阿華田系列就想試吓,我本身已經覺得阿華田好好飲,去親茶餐廳都會嗌阿華田飲,但係之前試過其他鋪頭出嘅阿華田crossover系列覺得麻麻,但係意想不到地佢竟然同中式包點好夾。我買咗個流心阿華田包,就算我放咗20分鐘之後先食,暖暖地都仲有流心效果,個餡好新鮮,真係同阿華田味道一樣,而且甜而不膩,唔會太過死甜,加上中式包點嘅外層鬆軟,確實幾夾。仲買咗一支阿華田奶茶,本身以為係普通台灣或者日本奶茶嘅味道,原來係港式奶茶加阿華田,超重港式奶茶味,勁有新意,估唔到嘅事都幾夾,先係飲到港式奶茶味後飲到阿華田味。再買多咗一個平時都食開覺得超好食嘅章魚肉餅飯同埋鳳爪排骨飯,飯同埋配料嘅質素同一如既往嘅好,而我就再加多份燒賣變套餐,咁就可以免費有多包無糖茶,幾抵。另外再加左兩支豆漿,豆漿甜度啱啱好,一啲都唔會令人口渴,唔似其他鋪頭賣嘅豆漿太甜。