2019-11-24 2575 views
知道屋企人鐘意食buffet,之前食開尖沙咀另外一間好幾次,今次想俾屋企人試下其他。係OpenRice 睇咗幾間既comment同比較價錢,最後揀咗呢間。今次主題話係和牛,但現場所見唔算話好多和牛款,不過其他款式搭夠。我地一黎先飲個頭啖湯,有熱野落肚先,個湯係海底椰燉竹絲雞,非常清甜生蠔有3款,美國、紐西蘭,法國,法國好鮮甜再黎就有鴨肝,煎得好脆口,唔錯,我地都食咗好幾舊另外亦都有片皮鴨、牛柳之類等肉食,都好正常刺身就不過不失,屋企人話魚質咬落硬咗D,唔係入口即溶,都係新鮮的,加拿大長腳蟹都好鮮甜,我都食咗兩、三轉其他基本菜式就唔多講,反而介紹番餐廳每晚既限定美食,聽到玲聲,店員大叫,就要識得排定隊,而今晚就係火焰和牛、脆皮乳豬糯米飯、火焰雪糕屋企人話和牛內口即溶,夠油脂,同個醬汁好夾,好得呢個乳豬糯米飯,好好食,皮夠脆,又香口甜品,雪糕款式都唔少,但唔記得影相,同埋要讚下佢地既pancake,估唔到佢地個pancake皮咁好食,唔硬,好軟熟,我揀咗榴槤蓉,簡直係perfect match,哈哈整體黎講係唔錯,仲要飲品任酙任飲,另OpenRice 有75折優惠,再計埋加一,每人都係50

生蠔有3款,美國、紐西蘭,法國,法國好鮮甜

再黎就有鴨肝,煎得好脆口,唔錯,我地都食咗好幾舊

另外亦都有片皮鴨、牛柳之類等肉食,都好正常

加拿大長腳蟹都好鮮甜,我都食咗兩、三轉

屋企人話和牛內口即溶,夠油脂,同個醬汁好夾,好得

呢個乳豬糯米飯,好好食,皮夠脆,又香口

整體黎講係唔錯,仲要飲品任酙任飲,另OpenRice 有75折優惠,再計埋加一,每人都係500頭。抵請屋企人去食

2019-11-23
$525 (Dinner)
Dining Offer
Coupon