2016-11-02
韓日屋位置尚算方便,油麻地地鉄站過來約5分鐘就到兆萬。餐廳環境正如店名般fusion,令人分到唔係食緊放題定韓燒。雖然我見唔到餐枱有抽風機,但感覺這𥚃的通風系統做得幾好,唔會煙霧瀰漫,離開嘅時候亦都唔會覺得啲衫褲充滿油煙味,值得一讚!首先當然要試呢度嘅魚生刺身,刺身船外形很別緻,賣相不錯!刺身質素也尚算不錯,尤其喜歡馬刀貝,十分爽口,甘蝦亦十分鮮甜,幾款魚生都很新鮮。壽司方面就比較遜色,問題是出在D壽司飯方面,一舊舊太實了。跟著想飲湯,見有人參雞湯就一於試下,飲完覺得比想像中的美味,不會苦澀,而且有少少雞肉食。天婦羅方面,以蝦比較出色,其他如蕃薯則略硬,所以之後再encore了一次純蝦天婦羅。這𥚃比較有特色的招牌菜應該算是牛肋骨,絕對不怕會燒不熟,因為一早已切好成薄片,整齊地包住一整塊肋骨上碟,只需展開便能舖在燒爐上慢慢烤熟。牛肉味香濃、口感也十分好!另一推介之選是雞肉和雞翼,肉質十分軟滑,燒得微焦後香味四溢,加上各款醃料後肉味更香濃。食完主食已經好飽,但見出面又有甜品同飲品,我選了幾款,最後捧著一個大肚子離開。整體而言,無論係裝修環境、食物質素、價格同服務都唔錯!
整體而言,無論係裝修環境、食物質素、價格同服務都唔錯!