上一個星期我哋去咗天后嘅同一間店,我覺得好好味!上次去食咗鰻魚飯同埋小食,竟然係冇叫到呢間拉麵店嘅拉麵嘅,哈哈!今次我哋兩個嚟到土瓜灣店,試吓拉麵先!(不過我哋太早嚟到,原來依間店晚市係開晚上六點,結果我哋喺附近行一陣再等佢開門)入到去依個吧枱位好靚,好有日式感覺不過我哋今次冇坐吧枱位,上咗閣樓。(想不到拉麵店係會有閣樓!)依間店比我哋上一次去嘅天后店大,日式風格裝飾都多啲。電視播放有關日本食材嘅節目。今次我哋點咗兩款拉麵,同埋一個小食。小食係點左明太子雞翼,好細心咁有錫紙包住個雞翼尖,食起上嚟方便啲。雞翼裏面去咗骨,明太子嘅份量出乎意料嘅多,味道有少少辣,而外皮香脆。依碗係極濃雞白湯拉麵,個湯底好白,口感非常之滑,雞味濃郁,連埋拉麵食真係好夾。另外喺碗上邊嘅配菜係炸牛蒡,我第一次係拉麵上見到依款配菜,好香脆。而裏面嘅雞肉同埋日式叉燒亦都好好味,雞肉好滑,日式叉燒好入味。呢個拉麵好值得推介!另外仲有點左黑蒜醬油拉麵,黑蒜味好香濃,同頭先嘅白湯拉麵非常之唔同嘅風格,但係各有特色嘅。呢個湯底同埋個糖心蛋食味道係非常之夾。最後,店裏面嘅女洗手間都令我好有驚喜,係好日式嘅智能座廁,哈哈。另外,

入到去依個吧枱位好靚,好有日式感覺
依間店比我哋上一次去嘅天后店大,日式風格裝飾都多啲。
電視播放有關日本食材嘅節目。
今次我哋點咗兩款拉麵,同埋一個小食。

極濃雞白湯拉麵

黑蒜醬油拉麵
最後,店裏面嘅女洗手間都令我好有驚喜,係好日式嘅智能座廁,哈哈。另外,店員都係非常之有禮貌好nice!
好滿足開心嘅一餐!
2019-07-13
Type of Meal