2008-03-15
星期五晚去開銅鑼灣, 行行下想搵地方食晚飯, 點知間間餐廳都排長龍>.< 因為之後趕住返工, 急急脚去到jp的商場一心想食間咖哩屋, 結果難逃厄運--都要排隊! 所以就去左茶軒...由於餐廳都有唔少人, 我同男朋友迫住坐近意粉屋o個邊既門口位, 一坐落去發覺張梳化太「林」, 個人好似就快「sir」落地咁。打開餐牌見到食物選擇都幾少,我點左滷肉飯($42)同青蘋果綠茶($20); 男朋友點左滷蛋肉燥糯米飯($45)同珍珠奶茶($20), 埋單加埋一要成$142,係絕對物非所值架!首先係主菜份量少得可憐:隻碗太細, 一個成年人一定唔會飽!糯米飯用蒸籠上, 都係得個蒸籠大, 其實好淺身。我自己都唔夠食,真係害苦左男朋友喇 至於食物味道其實係ok既~只係d滷肉有d奇怪,同出面食開既好唔同。服務方面又係有d問題既, 我懷疑係間餐廳太長, 員工又唔多夠, 所以好多時都冇人理。o係我短短用餐的時間入面已經出現過安排入座出混亂同有多位客人追單的情形。特別係水吧唔知點解整杯飲品要咁耐,我地差唔多食完個飯杯野飲先到, 隔離枱都有同樣情況。埋單o個陣俾男朋友埋怨, 話情願俾多幾十蚊去食好d冇
埋單o個陣俾男朋友埋怨, 話情願俾多幾十蚊去食好d冇咁嬲+_+ 知道喇..下次點都唔會入去食啦