2023-08-07
📍西環 斗滾今日同一班朋友黎左呢間位於香港大學站約5分鐘路程既斗滾。一入到黎已經聞到一陣好濃郁既麻辣雞煲味。成間店幾乎都坐滿左香港大學既學生,睇黎呢一間都係佢地既飯堂。👅٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 麻辣雞煲第一樣上菜既係雞煲,我地加左兩次,分別係唔辣同小辣。雞肉既質感都好滑溜,而家份量都好夠,所以我地加左一次都已經夠哂。• 海鮮拼盤就係圖中既嗰一碟了,個人認為整體上quality都好高,都好新鮮,唯獨佢既調味唔係好夠,個人最鐘意佢既鮑魚🤍• 打邊爐湯底係老火靚湯,所以每人飲左一碗靚湯之後先開始打,湯煲得非常濃郁,非常推薦。食材係可以自己出去拎,都係普通既丸、餃子等,個人最推薦係佢個黑色墨魚滑,調味非常好。而牛肉方面,店員會叫你follow佢地IG,之後就有牛頸脊可以任加。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و味道:🐱🐱🐱🐱環境:🐱🐱服務:🐱🐱🐱CP值:🐱🐱🐱
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
• 麻辣雞煲