2020-04-01
1998 views
位於海港城內的飯館,是朋友介紹之必食食餐廳之一,襯著今晚同朋友出開尖沙咀,一於試一試,位置都算容易搵。門口有好大個飯館招牌。由於疫症關係,平時朋友話呢間會坐滿人,今日比較少人,只有5-6台客。我地4人坐左可以望到窗邊位,見住個維港景食飯真係嘆食物之餘嘆環境。一開始上左個胡椒豬肚湯,好飲,胡椒味足夠,豬肚都好好食,下面有蠟燭熱住碗湯可以慢慢細味都唔怕凍滷水鵝件併鵝肝 -鵝件好淋好入味,滷水味岩岩好,下面墊左豆腐,豆腐口感食落就比較老,仲有鵝肝係一大舊㗎,好食北海道帶子炒介蘭 - 一上菜時見到d帶子超勁大粒介蘭好爽口又入味, Good!黑毛豬肉餅 - 一望真係估唔到係咩,黑蚊蚊咁,一食又幾過癮,上面舊魚加埋個肉餅食落又幾夾喎干炒和牛寸半河 - 個名奇奇怪怪咁,就叫左黎試下,原來係每條牛河都長半寸🤣係好粗身既河粉,和牛炒河,聽落好富貴,食落勁滋味同埋炒得夠火喉蠔仔粥 - 見到d蠔都溜口水🤤蠔算大粒又新鮮4個人除番開大約每人5百蚊左右,環境舒適,有好大個落地玻璃望到出面海景,食物有質素,用既都係貴價食材,最岩幾個朋友一齊去食飯吹水慶祝
門口有好大個飯館招牌。
蠔仔粥 - 見到d蠔都溜口水🤤蠔算大粒又新鮮