約爸媽出街食飯,佢哋好鍾意去金滿庭。首先係因為環境真係好乾淨,坐得舒服。今次我哋三個人,叫咗三餸一湯再加一個甜品。有我老竇喺度,一定食得晒。羊肉叉子燒餅非常出色,羊肉份量好足夠,食得好滿足。砂鍋雲吞雞叫咗¼隻,都有六大碗,個湯唔肥,好清甜,仲有好多菜同大大隻雲吞,又係超級滿足。上海炒年糕,其實都唔錯,不過我爸媽覺得少少偏鹹。我阿媽鍾意食咕嚕肉,所以都想試吓金滿庭嘅咕嚕肉。不過我覺得麻麻,因為切得太細件,所以炸出嚟有少少偏乾同埋唔多肉。最後我地叫咗高力豆沙,大大個,令到呢個晚餐有一個完美嘅句號「。」不過因為食得太滿足,最後個甜品忘記咗影相😛你見我哋食咗咁多嘢,最後埋單都係6百頭, OK喎😏
羊肉叉子燒餅非常出色,羊肉份量好足夠,食得好滿足。
上海炒年糕,其實都唔錯,不過我爸媽覺得少少偏鹹。
你見我哋食咗咁多嘢,最後埋單都係6百頭, OK喎😏
上海炒年糕
咕嚕肉
砂鍋雲吞雞
2021-06-11
$200 (Dinner)
上海炒年糕
砂鍋雲吞雞