2023-08-31
「嘩!好靚丫!」「呢度裝修係歐式風格!襯啲紫色花好夾呀😍⋯」未嚟之前已經好期待,嚟到真心覺得好靚🩷好適合閨蜜、情侶,邊食邊傾。當晚好開心同3位好姊妹嚟試新嘢,起我地精挑細選下揀左:▫️前菜Appetiser★牛油香煎蟹餅(一碟兩件,係充滿啖啖蟹肉架,好食💗,為呢個晚餐拉開序幕❗️)▫️牛扒Steak★炭燒12oz安格斯西冷牛扒(份量足以4位女生享用,叫左五成熟岩岩好❣️粉嫩無血水既牛扒,厚度起碼有1cm,炭燒既格仔紋、配千層焗薯,正👍🏻)▫️飯 Risotto ★ 香煎北海道帶子番紅花意大利飯(擺盤好靚,紅、黃、綠色既配搭,好似置身於花園欣賞園藝一樣😍,咪以為得個樣😏味道很美味🤤)▫️意粉 Pasta★紅酒牛肋肉全蛋闊麵(一眼望到「全蛋闊麵」就決定係佢啦!呢種麵出面餐廳比較少見,同埋絕配任何汁醬,不出所料,超好食😋個人好喜歡😍)▫️配菜 Side Dishes ★燒蘆筍、香滑薯蓉(平時習慣要均衡營養,吾想食全肉,沙律性價比又吾高,揀Side Dishes就最好!燒蘆筍帶甜同有少少醋既酸味,好好食!香滑薯蓉,份量足好滑,一路食再配埋龍蝦湯,味道更上一層樓😊)▫️湯 Soup★法式龍蝦濃湯(臨尾睇見有不少
▫️前菜Appetiser
▫️配菜 Side Dishes
★燒蘆筍、香滑薯蓉
▫️湯 Soup
★法式龍蝦濃湯
(臨尾睇見有不少人叫,決定加單。第一啖「難怪咁多人order啦」好滿意,真係好濃郁鮮甜,碗上有塊長長的、又硬又甜既餅,估唔到沾上濃湯後咁夾😚)
晚市有限時(2小時)、低消(每人$250)及加一服務費架,另外用OpenRice訂座有特別優惠,今次我訂座時既優惠係「雞尾酒買一送一或消費滿$500送白松露薯條🍟一份」