2023-07-05
因為見到很多食評和開心果關注組 推介這店的開心果味椰子凍, 所以我便特意到這店試試。因為之前見到好多食評提到這店的椰子凍很早便售罄, 我專門早點出發在一點前便 到達這間店,先付款買咗開心果味椰子凍,等吃過午餐再開心果味椰子凍。我在開心果味椰子凍時,見到店推介的 竹蔗椰青水便買一杯試,一試便覺得好好飲,內有魚腥草和馬蹄爽珍珠, 飲完有透心涼嘅感覺。我之後又去咗試桃桃椰子凍和芝士開心果雪沙。開心果味椰子凍:開心果味無想像中咁濃, 主要靠開心果碎, 椰子凍汁充滿椰青水味超清甜, 整體很好吃。桃桃椰子凍: 面層係桃肉,跟著係桃桃啫喱和椰子凍, 有香濃桃味和清甜嘅椰青水味。芝士開心果雪沙: 強力推薦必是飲品, 濃郁嘅開心果味, 芝士奶蓋不會蓋過開心果味, 整體不會很甜,但飲後有飽肚感。