2015-02-19 4257 views
食鐵板燒除左係味覺嘅享受外,亦係視覺上嘅享受。一邊享受日式美食,一邊欣賞師傅的廚藝,每道菜之間更有足夠時間讓你與友人小嚼幾杯,頓時變得悠閒起來,是人生一大樂事。點了一個2人餐,$798,抱著不少期望,結果絕對沒令我失望,更充滿驚喜!叫了2杯cocktails, 佢落好重酒,酒味非常濃。若不喜太多酒味可要求減少酒之份量。墨魚子鵝肝蒸蛋造型有心思,味道非常濃郁。食落口非常之熱,質感軟滑。雖然入面只得一小塊鵝肝,但鵝肝既油香浸滿成個蒸蛋,而且一啲都唔酥,蛋嘅香味同鵝肝非常之夾。銀雪魚煎得好香, 兩面金黃。肉質好鮮嫩,咬入口滑嘟嘟,香味四溢。銀雪魚獨有既味道有別於一般嘅魚類,就算係唔歡喜食魚既人亦會對佢產生鍾愛,絕對必試。大蝦蝦肉大大舊而且美味多汁,絕對令人想慢慢品嘗,細細咀嚼。蝦肉爽口嫩滑,非常新鮮。只係略嫌放得太多油,令到放入口時有啲油淋淋。帶子帶子好大粒,師傅將佢一開四,上碟嘅時候用好多汁同油浸住。相比起前兩款海鮮,帶子則有點兒失色,鮮甜度較為不足。重點推介!牛柳粒配蒜片!佢嘅牛柳絕對有資格稱得上best of the best。要揾好味嘅嘢食唔難,但好味到會產生一種幸福嘅感覺絕對係可遇

帶子
帶子

重點推介!牛柳粒配蒜片!

佢嘅牛柳絕對有資格稱得上best of the best。要揾好味嘅嘢食唔難,但好味到會產生一種幸福嘅感覺絕對係可遇不可求。肉質淋得泥又能夠有適當嘅咬口,非常鮮嫩多汁。當牛柳既香味係囗內飄逸,實在令人有種說不出的感動。到底有幾好味有幾幸福,絕對值得大家親身去體會。
蒜片牛柳

炒飯
其實味道不錯,但較為平凡,而且唔係用肥嘟嘟嘅日本米,相比起之前嘅菜式則顯得有點失色。

甜品:牛奶木糠布丁
''結撻撻''嘅質感形成一種好特別既口感。牛奶味非常濃郁,配合面層嘅木糠絕對係味蕾一大享受。

值得一提嘅係佢嘅醬汁亦非常美味,尤其欣賞白色果款,係mayonaise加咗好多野菜入去,非常醒胃。

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
蒜片牛柳
  • 牛柳