2021-06-10
呢一間係荃灣人氣超高既餐廳,一直都on list 想去試下🤤 今日就book左位去試一試😍餐廳裝飾非常有心思,以木為主, 微暗既燈光令到氣氛十分有格調❤️ 職員服務周到我地兩個人就Order 左一個Set Dinner +一個Main course 去shareSoup of the day甘筍湯十分creamy 香甜, 忌廉令湯既味道更豐富Appetizer 半熟吞吞拿魚伴三文魚子Tuna Tataki w/ Salmon Roe將切片既Tuna 兩面輕煎 魚肉特別可口, 配上三文魚子一同進食,鮮甜美味Main Course 頂級韓流封門柳Korean Hanger Steak我最喜歡 Medium rare 既Steak ,餐廳將呢一款高級封門柳熟度煮得岩岩好😍🤤 肉質軟腍而且味道濃郁,所以唔需要太多調味已經很美味*Mains*傳統西班牙烤乳豬Roasted Spanish Suckling Pig$308 乳豬外皮酥脆,切的時候還能聽到碎裂的聲音🤤🤤肉質細嫩Signature CocktailIce Lavender Tea$88呢一款cocktail 味道非常特別,酸酸甜甜,非常
Soup of the day
甘筍湯
十分creamy 香甜, 忌廉令湯既味道更豐富
Appetizer
Korean Hanger Steak
*Mains*
傳統西班牙烤乳豬
Roasted Spanish Suckling Pig
乳豬外皮酥脆,切的時候還能聽到碎裂的聲音🤤🤤肉質細嫩
Signature Cocktail
Ice Lavender Tea
呢一款cocktail 味道非常特別,酸酸甜甜,非常開胃
*Happy Hour From 6PM - 9PM.
Dessert
意式燉奶
燉奶吃起來滑順可口,有著濃醇奶香,令整餐飯非常完滿