2020-05-16 885 views
係熱辣辣天氣又再係銅鑼灣出沒,行左陣街4點幾見有少少餓,就去左丹麥餅店食出名既熱狗同魚柳包。 再上一次食已經係1,2年前既事。見住師傅將個包烘熱再擦上沙律醬放埋熱狗腸。 雖然天氣悶熱, 但近距離睇住自己既食物出爐就好開心。咬左1啖,老公就問點解冇茄汁醬, 但我1D 都唔覺得少左蕃茄醬係損失。個沙律醬少少租帶一點酸味, 食得出係自家制, 個麵包烘熱左加上醬同腸, 成件事已經好完美, 唔需要有蕃茄醬。再食魚柳包, 同樣既沙律醬但加上左蕃茄醬同厚身魚柳。但我反而覺得蕃茄醬係多餘左, 魚柳係成塊有厚度, 但魚肉偏硬, 我都係比較鍾情熱狗。

熱狗

魚柳包

2020-05-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$15 (Tea)
熱狗
魚柳包