2022-03-15 83 views
係大名鼎鼎嘅車輪餅小姐🤤今次好有幸可以排咗一陣就試到六個口味❤️究竟味道如何值唔值得排咁耐呢?😆流心宇治抹茶吉士麻糬車輪餅 $18茶味好重 回甘味好足夠 抹茶控應該會好鍾意 醬汁一滅就爆曬出嚟🤣 唔會太甜 麻糬煙煙韌韌 好夾個口味💚流心焙茶吉士麻糬車輪餅 $18一樣唔使講茶味好濃郁 佢比起抹茶更加冇咁甜~ 茶味更重 有一種少少苦苦地嘅感覺 比較怕甜嘅朋友應該好鍾意😙港式奶醬多麻糬車輪餅 $18呢款口味好得意 花生醬濃郁黏口 仲有一粒粒花生嘅口感 好好食😋焦糖曲奇&Lotus脆脆醬麻糬車輪餅 $20因為加咗Lotus脆脆有焦糖香甜味 口感就好豐富 都係爆曬焦糖醬汁 一咬上去好滿足😍阿華田夾心曲奇&脆脆麻糬車輪餅 $20好鍾意食呢一個!阿華田曲奇個存在感好大 車輪餅軟林林再加上曲奇嘅脆口👍🏻👍🏻 甜度適中 呢一款比較難忘!!Toffifee鳥結焦糖低糖拖肥&燕麥曲奇麻糬車輪餅 $20呢個口味有啲似焦糖曲奇嗰款😯 不過就加咗燕麥曲奇所以就更加有咬口 識落好足料~不過呢一款我就麻麻哋😆 燕麥曲奇嗰種一粒粒有少少影響咗個口感 我自己就還好😗整咗食咗呢六款真係冇一個令人失望 尤其是車輪餅分開一半嘅時

流心宇治抹茶吉士麻糬車輪餅 $18

流心焙茶吉士麻糬車輪餅 $18

港式奶醬多麻糬車輪餅 $18

焦糖曲奇&Lotus脆脆醬麻糬車輪餅 $20

阿華田夾心曲奇&脆脆麻糬車輪餅 $20

整咗食咗呢六款真係冇一個令人失望 尤其是車輪餅分開一半嘅時候爆曬醬 真係好邪惡🤤 每一款麻薯都好煙韌 醬汁又好多 佢仲有好多唔同嘅口味可以揀❤️
嗰日我去都要等差唔多10至20分鐘 所以如果真係想食真係要付出少少時間啦😂 但好食嘅話絕對值得花時間支持❤️
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)