2016-01-20
天后係下一站要去食好嘢既地方同啊媽兩個人成日想打邊爐但一個食辣一個吾食好痛苦所以啊媽叫我同佢嚟天后食一人一鍋佢呢度係半自助式甘,佢既餐都吾太多既差異,可以聽下店員既介紹就可以知道有咩分別為左食得健康,我決定揀蕃茄湯,有蕃茄蓉係入面,湯濃,就算加湯都吾會好似任食既舖頭越食越淡味啊媽食既係麻辣,啊媽食醫院辣(第二辣),佢話都吾係好辣,但點知越滾越辣,終於食到近尾佢就放棄投靠我個邊一落完單就好興奮出去夾嘢,佢display 既都係任食任飲飲品有大愛既玻璃樽汽水,同埋荔枝汁頌有檸檬金桔飲,檸檬金桔飲落去都幾去油膩同埋冇甘濟公仔面,烏冬,粉絲都任拎,不如果一人一鍋既話我會覺得份量分一半俾人拎好d,事關份量都會覺得好大丸類蔬菜都好多款,我中意比較特別小有既嘢食,佢個褔包同雜菜豆腐都好得意佢雖然有醬油蒜蓉拎,但湯底其實已經好夠味,可以咩都吾點豬肉既脂肪比例都比較均勻,吾會太肥,滾耐小小就食得,一d都吾un,而且吾會好厚牛肉都好靚料,薄薄地一滾完即食好嫩口,令人好想再食牛肉冇得任食,要加錢,如果我地個餐冇甘多嘢食既話一定會加佢個二人餐有個小食,原本係海膽帶子,但海膽甘岩冇貨,所以店員話改左三文魚籽,一
同啊媽兩個人成日想打邊爐
但一個食辣一個吾食好痛苦
所以啊媽叫我同佢嚟天后食一人一鍋 佢呢度係半自助式甘,佢既餐都吾太多既差異,可以聽下店員既介紹就可以知道有咩分別 為左食得健康,我決定揀蕃茄湯,有蕃茄蓉係入面,湯濃,就算加湯都吾會好似任食既舖頭越食越淡味
啊媽食既係麻辣,啊媽食醫院辣(第二辣),佢話都吾係好辣,但點知越滾越辣,終於食到近尾佢就放棄投靠我個邊 一落完單就好興奮出去夾嘢,佢display 既都係任食任飲
佢雖然有醬油蒜蓉拎,但湯底其實已經好夠味,可以咩都吾點 豬肉既脂肪比例都比較均勻,吾會太肥,滾耐小小就食得,一d都吾un,而且吾會好厚 牛肉都好靚料,薄薄地一滾完即食好嫩口,令人好想再食
牛肉冇得任食,要加錢,如果我地個餐冇甘多嘢食既話一定會加 佢個二人餐有個小食,原本係海膽帶子,但海膽甘岩冇貨,所以店員話改左三文魚籽,一啖食哂兩樣個感覺係勁新鮮,但望住生牛肉會有一種係米可以生食 海鮮有龍蝦,蠔同蝦
生蠔超肥美大隻,直創媽子個胃
蝦放係蕃茄湯個感覺好新鮮同有蕃茄味會好中意甘既配搭
龍蝦都好大隻,放係蕃茄湯到個鮮味更出而且連帶個湯都有鮮味,肉都幾彈
一滾完拎出嚟揸住對筷子係度諗點食,吾知係米個店員見我筷子用到殺人甘佢就拎左叉俾我食 食完會每人一杯雪糕,有好幾種味
總結睇佢
湯底夠濃