同女朋友好耐都無食過放題,心思思想揾間平靚正既食下擦番餐勁既,咁啱比我地揾到呢間係銅鑼灣既瀛豐~ 佢位置都好方便,喺銅鑼灣C出口附近,一啲都唔難揾👍🏻佢呢個放題係有分午市同晚市既,午市都再有分12-3pm同4-6pm兩個時段~~ 我地見同樣價錢但12-3pm呢個時段可以食到三個鐘我地就揀咗星期六既午市去食,食中午12點到3點呢個時段,可以慢慢食,食得舒服d,唔洗滾水淥腳咁😌 當日係$229一位,另外我地額外加多$148/位食埋佢個升級任食極品海鮮拼盤,海膽帶子同生啤任飲,所以埋單係人均$420到~ 講番d食物,佢頭盤例如沙律,蒜味螺肉,芝麻八爪魚,甜品同埋野飲都係以自助形式自己係岀面攞既,其他任食既野食就係qr code落單,相當方便~佢呢間放題主要係做日式加泰式食物任食,任食既食物款式唔算好多~而我地因為額外加左錢升級食佢個海鮮拼盤同海膽帶子既關係,所以我地一開波就狂點呢兩樣食🤣🤣 佢個海膽帶子的確係幾好食嘅,十分鮮甜,我地都連續每人食左超過十粒😆 另外佢個海鮮拼盤有我同我女朋友都好鍾意食既蟹腳同醬油鮑魚,仲有牡丹蝦同其他魚類刺身,我哋食咗幾盤都覺得刺身好新鮮,鮑魚亦都好入味,幾好食

講番d食物,佢頭盤例如沙律,蒜味螺肉,芝麻八爪魚,甜品同埋野飲都係以自助形式自己係岀面攞既,其他任食既野食就係qr code落單,相當方便~佢呢間放題主要係做日式加泰式食物任食,任食既食物款式唔算好多~而我地因為額外加左錢升級食佢個海鮮拼盤同海膽帶子既關係,所以我地一開波就狂點呢兩樣食🤣🤣 佢個海膽帶子的確係幾好食嘅,十分鮮甜,我地都連續每人食左超過十粒😆 另外佢個海鮮拼盤有我同我女朋友都好鍾意食既蟹腳同醬油鮑魚,仲有牡丹蝦同其他魚類刺身,我哋食咗幾盤都覺得刺身好新鮮,鮑魚亦都好入味,幾好食,但蟹腳我哋就略嫌唔夠鮮甜同埋肉質比較嚡口~值得一提既係佢第一轉黎既海鮮拼盤係會有一人一小盒魚子醬(非任食),雖然味道麻麻,但呢個價位有埋魚子醬都有點小驚喜~

另外熱食方一面就比較一般,冇乜話邊樣我地係覺得好好食好有記憶點既🙈 我地叫左佢既泰式炒通菜,泰式生蝦,燒蠔,燒帶子,蝦餅,天婦羅,燒菠蘿,炒蜆,炸年糕,壽司等等,都係屬於一般正常水平,不過不失咁啦~

但值得一讚既係佢既服務質素,佢哋嘅員工都好有禮貌,同好主動跟單,上菜速度算合理,冇話拖單既,漏單情況都唔算嚴重,如果有發現漏單員工都好即時跟進,跟進後好快都已經黎番d食物,呢個位好多放題餐廳都未必做到,所以呢個位呢間餐廳係幾抵讚👍🏻👍🏻

總括黎講我覺得食物質素一般,人均四百幾唔算話好抵食,但服務質素的確唔錯,令食客食得幾舒服既~
2024-09-14
$420 (Lunch)
  • 海膽帶子
  • 刺身拼盤