2016-04-14
今日約左位好朋友相聚食飯, 地點我楝左荔枝角, 因為都比較方便我地兩位回家!其實荔枝角除左億利大廈有好多餐廳之外, 而家 D2 Place 都有好多野食, 但係我今次就楝左一間唔多起眼的餐廳, 我唸唔係我搭巴士經過都唔為以佢既存在! 我見 openrice 有 coupon download, 叫 set dinner 有88 折, set dinner: 餐湯/沙律+意粉+pizza+飲品+甜品!因為 daily soup 係南瓜湯, 所以我地楝左湯, 好creamy, 一定唔係罐頭湯, 飲到有南瓜蓉意粉我地楝左白酒鮮蜆意粉絲(+$10), 意粉軟硬度適中, 蜆肉都好新鮮, 隻隻都有少少連住個殼, 唔會飛晒出黎, 帶有少少辣! pizza 我地唸緊叫四式芝士 or 銀魚柳火腿, 落單時決定係四式芝士, 但係侍應小姐話原來可以楝兩款味道都可以喎, 咁我地梗係要埋另一款銀魚柳火腿啦...哈....又可以滿足晒我啦..正! 個pizza 都唔細架, 每款味道有四片, 即係總共都有八片架! 不過好在佢係薄脆底, 唔會好似其他咁, 食左兩塊已經覺得好濟, 四式之士味道唔錯, 銀魚柳試過係其他地
因為 daily soup 係南瓜湯, 所以我地楝左湯, 好creamy, 一定唔係罐頭湯, 飲到有南瓜蓉 意粉我地楝左白酒鮮蜆意粉絲(+$10), 意粉軟硬度適中, 蜆肉都好新鮮, 隻隻都有少少連住個殼, 唔會飛晒出黎, 帶有少少辣! pizza 我地唸緊叫四式芝士 or 銀魚柳火腿, 落單時決定係四式芝士, 但係 侍應小姐話原來可以楝兩款味道都可以喎, 咁我地梗係要埋另一款銀魚柳火腿啦...哈....又可以滿足晒我啦..正! 個pizza 都唔細架, 每款味道有四片, 即係總共都有八片架! 不過好在佢係薄脆底, 唔會好似其他咁, 食左兩塊已經覺得好濟, 四式之士味道唔錯, 銀魚柳試過係其他地方食係好咸, 所以初時唔楝佢, 但係哩度既銀魚柳味道ok, 唔會太咸, 可接受, 但係如果全個pizza 都要晒哩款味道就可能有點兒咸 (因為會越食越咸), 而家有四式芝士再中和下, 就好好多! 甜品我地楝左 Blueberry cheese cake, 同埋是日甜品: Creme Burlee, Creme Burlee 味道中規中矩, 冇特別, 但係個 blueberry cheese cake, 我唔太喜歡, 佢味道帶點杏仁味, 感覺怪怪既, 好少食到 cheese cake 係有杏仁味的.. 飲品: 所以飲品都可以叫, 連咖啡都可以, 但係因為太飽啦, 所以今日冇叫到咖啡, 叫左杯花茶 (叫咩名已忘記左), 佢有好多款花茶楝架! 朋友仔就叫左有汽的橙味汽水, 味道唔錯喎... 餐廳細細, 唔係好多張枱, 我地用餐時間, 都見有好多人黎到都話已經冇晒枱, 所以如果有心黎食, 記住要訂枱呀! 我見隔離枱有人食炸魷魚圈, 下次有機會一定要黎試下佢!