2017-04-08 414 views
零晨時候灣仔,通常宵夜火窩,粥粉麵飯, 今天行過,聞到好香的燒物味,入去試下.唔係好大間, 但坐位都闊落, 爐就係用日本GAS BBQ爐. 老板介紹招牌菜, 用料都唔孤寒, 材料冇調味, 係會另有幾樽比你煮時加, 又可以依自己鍾意及保持食物既天然味.D蜆係個碟度開合, 老板見我地唔係好知點燒, 會主動黎教, 煮到少少乾身, 就會喞D日本清酒, D蜆肉好肥, 有酒香, 正。蟹蓋煮緊時,簡直係口水流, LIKE蟹人一定要試.辣酒螺上爐時只有一半汁, 老闆加清酒,滾時超香,唯一個螺肉較為細粒, 但之後食晒會落個麵, 吸晒汁,回味到可補回螺肉既失分最後有個燒飯團, 燒到焦焦地, 用比埋個D紙菜, 又香又脆仲有好多選擇, 但食唔到咁多,我地食完攬住個肚走。

蟹蓋煮緊時,簡直係口水流, LIKE蟹人一定要試.

最後有個燒飯團, 燒到焦焦地, 用比埋個D紙菜, 又香又脆

仲有好多選擇, 但食唔到咁多,我地食完攬住個肚走。
2017-04-07
Type of Meal