2017-12-03 160 views
今日特登嚟到大坑試下這間隱蔽嘅法國餐廳Warren, 佢嘅門口唔係好易搵到,因為佢嘅入口喺巷仔裏面。 來到之後發覺佢嘅門口坐得好舒服所以就坐門口食午餐。佢嘅香煎法式班戟鴨胸配橙汁蛋黃醬, 雖然鴨胸under season, 但係當自己加返少少鹽落去呢度菜好清新好好味。尤其是鴨胸好嫩滑, 個薄餅好新鮮。至於香煎慢煮牛柳,佢哋嘅蘑菇肉醬汁非常濃烈,加上有一片黑松露配搭得好好,好香。 因為係用慢煮嘅方法去煮,所以牛柳非常嫩滑。龍蝦海膽意大利麵有少少驚喜。 除咗外觀非常之靚之外,佢用龍蝦汁和海膽打嘅泡沫醬, 好清新好味。龍蝦係啱啱熟所以好彈口。 再加埋魚子撈埋一齊食,呢個是一個新穎脫俗,回味嘅配搭。而個甜品就有少少失望,焦糖芝士蛋糕的芝士非常厚,食完有點滯並且口乾。加上佢嘅焦糖皮好厚,配搭就一般。總體來講,這一間係一間好用心去經營嘅小餐廳。佢用嘅料非常新鮮,我一定會再嚟支持。

香煎法式班戟鴨胸配橙汁蛋黃醬
香煎慢煮牛柳