2016-10-22 1007 views
餐廳環境格調優雅,完全唔似一個打邊爐嘅地方。見到呢層辣油就令我食指大動。廚師將蘿蔔切成心形,我真係未食先融化啊。牛肉併盤有好幾種牛肉,例如安格斯牛胸尖,牛柳粒,牛展同邊爪位,特別喜歡罕有既爪邊位,牛味濃,油花均勻,咬感脆。牛肉併盤加一蚊就可以有個三文魚刺身,我地當然唔執輸啦,但勢估唔到加一蚊有成十塊,真係好抵食。芝士爽蝦丸係我既無敵推介,外層蝦丸爽口彈牙,咬開後內層既芝士爆破而出,芝士除左滿溢之外,仲帶有少少嘅鹹蛋黃味,好正啊。姍姍來遲嘅小食,金井脆豆腐終於喺中後段送上,賣相同其他博客之前影嘅相一樣,好似層層疊咁,相當有趣,一啖入口,外層炸得酥脆,但內層嘅豆腐就保持嫩滑,味道亦夠香口惹味,相當出色嘅一道佐酒小食。