2016-11-25
今餐要多謝好友同我哋兩個慶生(兩個同一日生日),聽聞H8有好多嘢食,我都係第一次嚟。可能星期五,個個都出嚟搵食,等Lift都等咗一段時間先上到去。訂位時朋友專登選咗近窗卡位,三個人坐可以係咁吹水都唔阻人又坐得舒服。今次叫咗海鮮拼盤、蟹肉龍蝦汁墨魚麵、黑松露雞翼同紅茄水牛芝士薄餅海鮮拼盤有龍蝦、青口、蝦、蜆、螺同生蠔。生蠔唔新鮮、蝦爽但無蝦味、蜆清甜、螺無特別、青口我只喜歡吃藍青口所以無食、唯一我覺得唔錯係龍蝦,龍蝦膏多,肉清甜。但我下次嚟一定唔會叫呢個蟹肉龍蝦汁墨魚麵 ,其實我唔多明點解上面有啲粟米片,加埋落啲汁可以講有點多餘。 麵條有咬口軟硬度啱啱好,我鍾意。龍蝦汁好鮮濃,每條麵都掛滿咗醬汁,加埋蟹肉一齊食,真不錯黑松露雞翼,本身隻雞翼係做到外脆,但雞肉無咩味,勝在佢個面勁多松露醬,好香好濃。紅茄水牛芝士薄餅,因為之前得啲肉就叫個清清哋,因為佢用薄皮,焗到有啲似餅乾, 蕃茄令芝士唔會太漏,再加千島醬底同埋佢上面啲羅勒好夾好清新,呢個配搭令人突然覺得自己好健康(假象)
海鮮拼盤有龍蝦、青口、蝦、蜆、螺同生蠔。生蠔唔新鮮、蝦爽但無蝦味、蜆清甜、螺無特別、青口我只喜歡吃藍青口所以無食、唯一我覺得唔錯係龍蝦,龍蝦膏多,肉清甜。但我下次嚟一定唔會叫呢個 蟹肉龍蝦汁墨魚麵 ,其實我唔多明點解上面有啲粟米片,加埋落啲汁可以講有點多餘。 麵條有咬口軟硬度啱啱好,我鍾意。龍蝦汁好鮮濃,每條麵都掛滿咗醬汁,加埋蟹肉一齊食,真不錯 黑松露雞翼,本身隻雞翼係做到外脆,但雞肉無咩味,勝在佢個面勁多松露醬,好香好濃。 紅茄水牛芝士薄餅,因為之前得啲肉就叫個清清哋,因為佢用薄皮,焗到有啲似餅乾, 蕃茄令芝士唔會太漏,再加千島醬底同埋佢上面啲羅勒好夾好清新,呢個配搭令人突然覺得自己好健康(假象)