2021-10-24 283 views
今天放工後,相約幾個朋友來到這間餐廳,第一次來到這間餐廳感覺很熟悉,但之前好像沒有見過。餐廳名字叫「糊塗燒肉」,一個給特別的名字。我哋隨便嗌了幾款不同種類的和牛,價錢不菲,相等於一般中或者中上級燒肉店的價錢,不過在灣仔區來說價錢亦合理。牛肉的味道質素不錯,入口感覺即溶,但亦不會有肥膩的感覺,配上啤酒一流!另外我哋都食咗幾款海鮮,口感OK(不過可能我哋燒得耐咗😂😂)整體感覺舒服,店舖唔算太大,啱啱好,有少少日本舊式嘅感覺。最得意嘅係,聽師傅講原來店舖後面有個古井,好似係幾十年前嘅歷史文物,所以成個店舖感覺幾有傳統嘅風味。價錢方面,屬於中上價位,但係同區內嘅算合理,鍾意食燒肉或者鍾意一個舒服感覺嘅朋友可以試吓。

燒鮑魚
2021-10-23