2023-02-01
🤑人均:$80 -150上水廣場越開越多餐廳,吸引到我既反而係呢間一焼肉,平時想食燒肉都要約埋朋友先去到,而呢類一個人一set既燒肉店就可以滿足到我啦,絕對係快靚正,靜靜地一個人燒好過癮。🏠環境 : 乾淨、企理! 全部都係bar枱高凳,抽風都幾好。🍳食物:💥精選牛三食定食150G $88套餐已包飯、漬物或泡菜、麵豉湯,我就另加$9升級海苔飯同加$12可樂。店員一開始帶位埋到枱就會開定爐,較到去3度。睇返簡介話3度火用嚟燒肉係最好食。麵豉湯正常味夠熱,漬物幾有咬口幾好食。牛五花燒個時幾搶火,要小心盡量放近自己爐邊位較好,味道油脂好足夠,配飯一流。牛板翼比牛五花少D油脂但有香濃牛味,我比較鐘意呢款,而牛舌比較薄切,但都有10塊到都幾多。紫菜飯可以提升食肉個時口感同香味,紫菜好足夠。另外餐廳提供4款醬汁同2款鹽,個人覺得要點下佢地既原味燒肉汁,真係幾好食,絕對加分,燒牛既可以點呢款。 ✨價錢 : 參考返其他燒肉店呢個價錢算抵食,肉質素都唔錯,路過值得一試*餐廳有寫60分鐘用餐時間,聚餐傾計唔建議呢間。#上水美食 #上水燒肉 #上水日本菜 #一人燒肉 #香港美食 #lazyfoodie上
🍳食物:💥精選牛三食定食150G [牛五花+牛板翼+牛舌] $88
精選牛三食定食150G [牛五花+牛板翼+牛舌]
*餐廳有寫60分鐘用餐時間,聚餐傾計唔建議呢間。
#上水美食 #上水燒肉 #上水日本菜 #一人燒肉 #香港美食 #lazyfoodie上水