2017-06-26 460 views
難得一日早收工,老公就提議不如試下漁尚啦!反正搬左入黎咁耐,都未試過!雖然入面唔算大,但枱與枱之間好有空間感,而且有濃濃既日式裝潢,其實都幾適合傾下計,而且價錢合理,係上水一個不錯既選擇!<芝麻柚子浸赤海老 $48>海老好新鮮,柚子既味道好分明亦唔會搶左海老獨有既鮮味,再灑上芝麻,令前菜口感大增!<三文魚腩刺身 $60>一客有4片,好肥美,見到都覺得好想食,魚脂同肉分明具層次感,肉質厚同新鮮,有入口即溶既感覺壽司:<珍寶三文魚 $16>個人比較喜歡食擁有18cm長既三文魚,同飯既比例剛剛好,唔會好似普通三文魚壽司咁薄到見到啲飯<花之卷 $25><火炙芝士帆立貝$14><火炙牛油珍寶赤海蝦$18>個人比較鐘意食火炙系既味道,淡淡既炭燒香,不得不讚下赤海蝦壽司,燒過既牛油加上半熟海蝦,香得黎好有口感,亦比起生蝦爽口。大大粒帆立貝加上一片火炙過既芝士,雖然芝士味道算濃,但亦無蓋過帆立貝既味道,其實就咁火炙帆立貝都好好食!<溫室蜜瓜紅豆芭菲 $88>店員送到黎既時候真係嚇左一跳!因為

<芝麻柚子浸赤海老 $48>

<三文魚腩刺身 $60>

壽司
<珍寶三文魚 $16>

<花之卷 $25>
<火炙芝士帆立貝$14>
<火炙牛油珍寶赤海蝦$18>

<溫室蜜瓜紅豆芭菲 $88>
店員送到黎既時候真係嚇左一跳!因為無諗過係咁巨型,半個蜜瓜再加上2大球雲尼拿牛奶雪糕,紅豆蓉,3樣野配合度原來可以好高,因為紅豆唔係好甜,岩晒我呢啲鐘意食甜食,但又怕太甜既人!
2017-06-20
$250 (Dinner)