除咗日本菜,中菜都係食極都唔厭!上網見到呢一間餐廳食上海菜,選擇又多而且價錢我覺得都幾抵,所以就同朋友一齊上咗嚟食啦!一上到去餐廳係好傳統嘅中菜餐廳裝潢,而且佢啲碗碟都好中國風!我一坐埋位,侍應就已經幫我地斟茶,服務好好!睇返個餐牌幾乎一半以上都有圖文並茂,搞到我款款都好想試,好想食。鍾意食雞嘅我,就梗係要嗌佢嘅花雕醉香雞。食落去個酒味真係好重,而且雞肉都算嫩滑。我都未試過食咁重酒味嘅雞!然後我哋都忍唔住嗌埋呢個金玲鹽水鴨,其實佢份量好多,而且全部肉都好厚身。佢鴨皮同埋肉嘅比例啱啱好。之後其實我哋都嗌咗一個香蔥海蜇頭,佢嘅賣相同餐牌上有啲出入,但係個味道一啲都唔差,佢下面嘅青瓜都伴得好好,青瓜同海蜇真係match得好好食。之後我哋就嗌左個蟹粉小籠包,因為上次我同朋友一齊去上海嘅時候,就對嗰啲小籠包好念念不忘。小籠包嘅皮算好薄,而且入邊嘅湯汁非常之多,朋友夾起嘅時候唔小心跌咗個小籠包落去個籠上面,但係佢個皮都冇穿冇爛!之後我哋仲嗌咗個雞火炒飯,啲炒飯炒得好粒粒分明,而且唔會好油。入邊嘅雞肉亦都好多,而且都唔會好乾身。最後飯後甜品就梗係要嗌返個湯圓,佢一盅得兩粒湯圓,但係每一粒湯圓都好大粒

最後飯後甜品就梗係要嗌返個湯圓,佢一盅得兩粒湯圓,但係每一粒湯圓都好大粒,而且入邊係芝麻味嘅!而佢用咗薑茶,食落去甜同薑味比例啱啱好,唔會太甜!飲完之後,成個人都好舒服好暖笠笠!