放假走唔想屋企自己煮就走到位於上環區呢間cafe, 呢到除咗好似傳統CAFE有咖啡同特色食物之外,仲有好多酒精飲品!不論你係鍾意飲啡定飲酒都滿足到大家需要。一坐低已經忍唔住叫咗杯凍飲先,因為天氣實在太熱啦!凍薄荷朱古力$42話說隨住社交平台有不同特色關注組例如: 芫茜關注組,酸菜魚關注組,沙爹牛肉關注組之外。我近排都follow咗【香港薄荷朱古力關注組】!而我更加發現原來唔係人人都鍾意呢陣味,有啲人覺得薄荷味好特別,但有啲人就覺得薄荷似牙膏味。而我就非常之鍾意呢到嘅凍薄荷朱古力,朱古力味濃之餘仲有薄荷清涼口感,好好飲!凍燕麥奶咖啡$42呢到燕麥奶採用維他奶,一樣夠晒凍啱晒而家嘅天氣牛油果烤雞沙律$98呢份沙律好大份!而且雞肉好味又有用香料絕理過,仲有些少果仁,牛油果以橄欖油同黑醋醬汁撈埋;清新得嚟又唔會話唔夠飽,$98算好抵。芝士焗肉醬意粉$88呢到嘅焗肉醬意粉做得好有層次;牛肉同蕃茄嘅濃香帶上洋蔥同甘筍嘅甜,加埋焗到少少濃嘅芝士,大滿足!香草羅勒醬雞肉意粉$98好鍾意羅勒醬(青醬)個陣香氣又唔會好heavy,絕對啱而家呢種炎熱天氣,而呢到嘅手工羅勒醬好好味,成個配搭好自然食完一口又一

一坐低已經忍唔住叫咗杯凍飲先,因為天氣實在太熱啦!

凍薄荷朱古力$42

凍燕麥奶咖啡$42
呢到燕麥奶採用維他奶,一樣夠晒凍啱晒而家嘅天氣

牛油果烤雞沙律$98

芝士焗肉醬意粉$88

香草羅勒醬雞肉意粉$98
好鍾意羅勒醬(青醬)個陣香氣又唔會好heavy,絕對啱而家呢種炎熱天氣,而呢到嘅手工羅勒醬好好味,成個配搭好自然食完一口又一口。

如果大家會經過呢區又鍾意CAFE食物就可以試試呢間CP值高cafe啦!